Leon Lučić

Bivši policajac i zvijezda Krim tima 2 pokušao reketariti poduzetnika pa je brutalno pretučen

Portal Novilist.hr

Foto Arhiva NL

Foto Arhiva NL



Glumac serije Krim tim 2 i bivši policajac Leon Lučić (48) brutalno je pretučen u tučnjavi na nadvožnjaku autoceste A1 kod Draganića. Lučić je ondje navodno došao po novac koji mu je trebao donijeti jedan zaprešićki poduzetnik, a završio je u induciranoj komi nakon žestoke tučnjave s bivšim MMA borcem, koji je došao u pratnji poduzetnika, javlja Jutarnji.


Karlovačka policija još nije završila kriminalističko istraživanje u ovome slučaju. Spomenuti poduzetnik iz Zaprešića prijavio je policiji da ga nepoznate osobe uz prijetnje traže da im donese 100.000 eura. Policija je zaprimila njegovu prijavu te se pokrenula tajna akcija kako bi se za iznuđivače pripremila klopka te im se predao označeni novac.


Međutim, tri dana kasnije poduzetnik je ponovno nazvao policiju te im rekao da je odlučio samoinicijativno naći se s iznuđivačem. Iz policije su mu rekli, kako Jutarnji doznaje u MUP-u, da to ne čini i da se ne nalazi s njima mimo njihovih uputa, međutim, on je, kažu u policiji, na svoju ruku otišao na sastanak tako da policija nije ni znala gdje će se sastanak održati.




“Policijska postaja Zaprešić 7. siječnja je zaprimila kaznenu prijavu zbog sumnje u počinjenje pokušaja iznude. Tijekom provođenja izvida, žrtva kaznenog djela unatoč upozorenjima i uputama policijskih službenika nije postupila u skladu s tim, već se samoinicijativno odlučila sastati s počiniteljem, prilikom čega se i dogodilo kazneno djelo za koje kriminalističko istraživanje provodi Policijska uprava karlovačka”, izvijestili su iz zagrebačke policije nakon natpisa da je policija neuspješno organizirala klopku.


Međutim, izvor Indexa sumnja da nije riječ samo o tome da je policijska klopka pošla po zlu, nego da je policija namjerno cijelom slučaju pristupila šlampavo. Poduzetnik je, kaže taj izvor, od policije dobio broj telefona na koji se trebao javiti, ako nešto bude sumnjivo ili krene po zlu, ali taj broj je bio isključen.


“Policija je popisala i označila novac koji je poduzetnik trebao odnijeti na mjesto sastanka, na odmorište uz autocestu pokraj Draganića. On je to i napravio, ali kad se pojavio na dogovorenom mjestu, policija se nije pojavljivala.


Kako je na sastanak došao u pratnji prijatelja, a s Lučićem je dogovorio da dođe sam, ovaj je podivljao i počeo pratitelja tući drškom pištolja po glavi. U sukob se uključio i poduzetnikov prijatelj i pretukao Lučića”, rekao je Indexu izvor upućen u cijeli događaj.


Prateći upute iznuđivača, poduzetnik i MMA borac kojega je poveo u pratnji su se s iznuđivačima našli na nadvožnjaku no izbio je žestoki obračun. Iz auta “iznuđivača” je izašao Lučić te još jedan muškarac, a obojica su u rukama imala pištolje, piše Jutarnji.


MMA borca je Lučić pištoljem počeo tući po glavi i ramenima slomivši mu ključnu kost, no korpulentni MMA borac se nije dao te je šakama uzvratio također vrlo korpulentnom Lučiću srušivši ga na pod te mu izbivši pištolj iz ruke.


Vidjevši da će Lučić izvući deblji kraj, njegov se suradnik dao u bijeg. Poduzetnik i MMA borac ubrzo su svladali Lučića, ali nakon što je nokautiran, on je došao sebi te ih ponovo napao, navodno razjaren poput zvijeri.


Na kraju su ga jedva obojica uspjela svladati i zavezati, no od udaraca MMA borca Lučić je navodno zadobio teške frakture glave. Policija, koja ih je u međuvremenu locirala, ubrzo je došla do mjesta na kojem je već završio sukob te su teško pretučenog Lučića prebacili u bolnicu, gdje su ga liječnici odlučili staviti u induciranu komu.


U bolnici je s prijelomom ključne kosti završio i MMA borac, a iznuđivani poduzetnik zadobio je lakše ozljede. Identitet četvrtoga muškarca koji je na primopredaju novca došao s Lučićem, te pobjegao, policija još pokušava utvrditi, piše Jutarnji.