Nesreća kod zagrebačkog Mosta slobode

Automobil sletio u Savu, traga se za dvije osobe

Vanja Vesić

Nesretne osobe i njihov automobil još uvijek nisu pronađeni, a očekuje se da će potraga zbog mraka biti obustavljena i nastavljena u srijedu ujutro.



ZAGREB Dvije nepoznate osobe sletjele su automobilom u rijeku Savu oko 15 sati na obali kraj zagrebačkog Mosta slobode u naselju Trnje. Dramatična potraga policije, vatrogasaca i ronioca trajala je tijekom cijelog poslijepodneva.


Pretraživalo se korito rijeke nizvodno i sjeverna obala uz pomoć čamca i ekipe za potragu. Nesretne osobe i njihov automobil još uvijek nisu pronađeni, a očekuje se da će potraga zbog mraka biti obustavljena i nastavljena u srijedu ujutro.


Ipak, nešto prije 18 sati spasiteljske ekipe zaustavile su se samo 100 metara istočno od mosta i počele izvlačiti konope za spašavanje. Pretpostavlja se da su ronioci uz pomoć štapova uspjeli locirati približno mjesto gdje bi se mogao nalaziti vozilo. Posao spasitelja otežavalo je loše vrijeme i mutna riječna voda a vremena je malo.



Na poziv zagrebačke policije u potragu za automobilom koji je poslijepodne sletio u rijeku Savu kod zagrebačkog Mosta slobode uključila se i Hrvatska gorska služba spašavanja (HGSS) čiji su djelatnici iz čamca snimali podvodnom kamerom područje oko navodnoga slijetanja automobila.Djelatnicima HGSS-a koji su pretraživali do 22 sata, pomagali su vatrogasci osvjetljavajući reflektorima rijeku Savu na dijelu koji je sniman podvodnom kamerom.Zagrebačka policija do večeras nije objavila nove službene informacije o nesreći.


Okolnosti i uzroci nesreće nisu poznati.


Neobično je što je auto sletio u Savu s obale, ravne i pregledne površine, mada je uz samo korito nakošena betonska rampa. Nije isključeno da su nepoznati putnici u vozilu mogli i otklizati u korito.


Građani koji su se okupili u blizini mjesta nesreće vidjevši jake policijske snage i brojne novinarske ekipe nagađali su da je najvjerojatnije posrijedi neki zlosretni par. Često puta uz savski nasip automobilom dolaze mladi koji žele malo samoće, no to se uglavnom zbiva noću. Jesu li sebi htjeli oduzeti život ili je posrijedi nesreća zbog nepažnje možda se neće nikad saznati.


Nagađa se i o vrsti vozila kojim su se putnici dovezli ispod nasipa. Govori se da je u pitanju ”fiat uno” ili ”renault clio”, kao i da je u vozilu bila samo jedna osoba. Dojavitelj policiji ostao je, zasad, anoniman. Potraga se može proširiti nekoliko kilometara nizvodno do zagrebačke Toplane blizu koje postoji zaustavna podvodna brana.