Završeno skijaško prvenstvo novinara

Zlatne medalje za Raić-Knežević i Malnar Travaš

Portal Novilist.hr

Foto: T. Dubravec / CROPIX

Foto: T. Dubravec / CROPIX

U kategoriji novinarki do 45 godina prvo mjesto osvojila je Ana Raić-Knežević iz Novog lista, dok je u kategoriji preko 55 godina zlatna bila Branka Malnar Travaš s Hrvatskog radija

Otvoreno prvenstvo novinara skijaša što ga organizira Sekcija novinara skijaša Hrvatskog novinarskog društva održano je u talijanskom Val di Fiemmeu od 3. do 10. siječnja 2015. godine.  Hrvatski novinari i njihovi inozemni kolege, kao i brojni gosti odmjerili su svoje snage, iskustvo i brzinu u veleslalomu što je vožen na stazi u Latemaru, jednom od tri skijališta u sklopu Val di Fiemmea.

Iako bez pravog snijega ovo talijansko zimsko turističko središte potpuno je prekriveno umjetnim snijegom, pa je staza osigurala jednake uvjete za sve sudionike utrke. Doduše organizator je u posljednji čas promijenio raspored “vrata” zbog čega su mnogi zbunjeni ulazili u cilj a neki su zbog toga i odustali.


 U kategoriji novinarki do 45 godina prvo mjesto osvojila je Ana Raić-Knežević iz Novog lista, dok je u kategoriji preko 55 godina zlatna bila Branka Malnar Travaš s Hrvatskog radija.


 Među “juniorima” u muškoj konkurenciji najbolji je bio Tom Dubravec iz Cropix-a, dok je Dan Figenwald iz “Croatian Travellera” s ukupno najboljim vremenom pobijedio među novinarima “seniorima”. Najbolji u konkurenciji preko 55 godina bio je Miomir Štrbac iz “Slobodne Dalmacije”.




 Zlatnim medaljama okitili su se i gosti-novinari Emmanuelle Jowa i Momir Jelovac.


 Predsjednik Sekcije novinara skijaša Danijel  Popović izrazio je zadovoljstvo sto je nastavljena tradicija novinarskih skijaških prvenstava uz nadu da će se dogodine na njemu natjecati više novinara. Najbolji hrvatski novinari skijaši u ožujku će se natjecati na međunarodnom prvenstvu novinara skijaša čiji je domaćin španjolski skijaški centar Baqueira-Beret.