Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
28. siječnja 2020.
Oko Trga bana Jelačića bilo 300 tisuća ljudi

Zagrebačka policija pohvalila građane za ponašanje na dočeku

Foto Novi list
Foto Novi list
Autor:
Objavljeno: 17. srpanj 2018. u 13:32 2018-07-17T13:32:11+02:00

Policijski službenici koji su osiguravali cjelokupnu trasu kretanja i središnji zagrebački trg zahvalili su građanima na razumijevanju i suradnji koja je bila vidljiva u međusobnom srdačnom ophođenju, pozitivnom skandiranju policijskim službenicima i fotografiranju s njima

Dolazak viceprvaka svijeta koji je u ponedjeljak od jutra do večeri na putu od zračne luke i na središnjem zagrebačkom trgu pratilo vjerojatno više od pola milijuna građana protekao je u pozitivnoj atmosferi, objavila je zagrebačka policija koja je pohvalila građane za srdačno ophođenje.

To potvrđuje podatak po kojem je tijekom cijelog osiguranja dočeka policija u službene prostorije zbog remećenja javnog reda i mira dovela samo pet osoba.

Građani su dočekivali hrvatsku nogometnu reprezentaciju u zračnoj luci Franjo Tuđman i potom cijelom dužinom trase kretanja do Trga bana Josipa Jelačića i prilaznim ulicama pa je teško procijeniti točan broj okupljenih građana koji vjerojatno prelazi 500 tisuća, objavila je policija u utorak.

Dolaskom reprezentacije na Trg bana Jelačića, na njegovom prostoru i ulicama u središtu grada procjenjuje se da je bilo oko 300 tisuća ljudi.

Policijski službenici koji su osiguravali cjelokupnu trasu kretanja i središnji zagrebački trg zahvalili su građanima na razumijevanju i suradnji koja je bila vidljiva u međusobnom srdačnom ophođenju, pozitivnom skandiranju policijskim službenicima i fotografiranju s njima.

Zagrepčani i gosti su poštivali upute policijskih službenika prepoznali njihov trud te im omogućili da zajedno s građanima časno dočekaju srebrnu hrvatsku nogometnu reprezentaciju i tako doprinijeli zajedničkom osjećaju sigurnosti i veselja, kažu u policiji.

Dolazak i doček viceprvaka svijeta sa Svjetskog nogometnog prvenstva Policijska uprava zagrebačka u suradnji s organizatorom okupljanja i nadležnim gradskim službama osiguravala s više od 500 svojih pripadnika.

S posebnim zadovoljstvom policija je pozdravila proteklo okupljanje kao "sinergiju svih službi i građana u zajedničkom interesu – sigurnom Zagrebu i RH".

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
U Rijeku stiže PauzaGO: nova usluga omiljene Pauze