Osvojili pet odličja

Sjajan uspjeh na SP-u u Murauu: Mladi hrvatski kanuisti postali svjetski prvaci

P. N.

Svi naši predstavnici članovi su KKK „Končar“ iz Zagreba, a klupski i reprezentativni trener im je naš proslavljeni kanuist Tomislav Hohnjec



Naši mladi reprezentativci postigli su sjajan uspjeh na netom održanom Svjetskom prvenstvu u kajaku i kanuu na divljim vodama u juniorskoj i U23 konkurenciji, što je održano u austrijskom gradu Murau. Nastupilo je 250 natjecatelja iz 20 zemalja, a naše su snage osvojile pet odličja, od kojih jedno zlato, dva srebra i dvije bronce.  


Svjetski prvaci postali su Leon Išpan/Matej Zonjić/ Luka Zubčić u ekipnoj utrci u disciplini sprint 3xC1.


Luka Zubčić je u konkurenciji juniora postao svjetski viceprvak u disciplini sprint C1, a isti uspjeh u istoj disciplini u kategoriji U23 ostvario je Luka Obadić.




U disciplini klasični spust C1, brončanu medalju u kategoriji U23 osvojila je naša mlada reprezentativka Alba Zoe Gržin, a brončanu medalju u kategoriji U23 osvojili su u ekipnoj utrci u disciplini klasični spust 3xC2 i Luka Obadić/Matej Zonjić, Ivan Tolić/Leon Išpan, Luka Zubčić/Dino Išpan.


Svi naši predstavnici članovi su KKK „Končar“ iz Zagreba, a klupski i reprezentativni trener im je naš proslavljeni kanuist Tomislav Hohnjec.