Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: °
Sutra: ° °
27. siječnja 2020.
Rukometni "mercato"

Zamećani su odradili dobar posao u prijelaznom roku, traži se još pivot

Marin Sorić, vratar Zamećana/D. ŠKOMRLJ
Marin Sorić, vratar Zamećana/D. ŠKOMRLJ
Autor:
Objavljeno: 6. kolovoz 2019. u 18:08 2019-08-06T18:08:28+02:00

RIJEKA Vodstvo rukometaša Zameta definitivno završava već davno započeti posao u prijelaznom roku uoči početka priprema za novu sezonu u Premijer ligi zakazanih za 12. kolovoza, predsjednik Vedran Devčić, direktor Vedran Babić i team menadžer Boris Konjuh su itekako zadovoljni odrađenim zadaćama u proteklim tjednima. U klub su, naime, dovedena tri igrača, desno krilo Sandro Samardžić, povratnik iz Dubrave u Rijeku, srednji bek Tony Zarev iz Mornar Crikvenice i lijevi bek Vanja Šehić iz Rudan Labina, sve redom pojačanja za mladu momčad Zamećana, koju će u novu sezonu povesti najtrofejnije riječko sportsko ime, Valter Matošević. Vodstvo riječkog premijerligaša se pritom itekako pojačalo unutar vlastitih redova, još ranije su potpisani ugovori s velikim nadama ovdašnjeg rukometa, pivotom Veronom Načinovićem, lijevim bekom Matijom Starčevićem i desnim bekom Patrikom Martinovićem.

Reprezentativci

Načinović i Martinović su, zajedno s vratarom Franom Lučinom, na popisu izbornika Siniše Markote za Svjetsko kadetsko prvenstvo, što je danas počelo u Sjevernoj Makedoniji, a s izbornikove liste na završnim je pripremama otpao Matija Starčević, koji se nalazi na listi pričuvnih igrača za ovu međunarodnu smotru. 

Vodstvo Zamećana u Rijeci pak dovršava skiciranje ekipe za iduću sezonu, započeti posao nastavljaju uspješno. Iz kluba poručuju da je postignut dogovor s četvoricom igrača na koje se računa u novoj sezoni. Riječ je o vrataru Marinu Soriću, koji je u paru s Lučinom nakon vratara PPD Zagreba činio najuspješniji vratarski tandem u Premijer ligi, sve vrijeme vježbajući upravo s Matoševićem.

Točka na »i«

Zamećanin će ostati i kapetan Dario Jeličić, svojevremeno pojačanje iz Kozale, koji je dugo izbivao s terena zbog ozljede, ali sada je ozdravio i očekuje početak priprema. Isto tako, dogovor je postignut s nadarenim vanjskim igračem iz Senja, Marinom Tomljanovićem, koji je usprkos malom broju pruženih prilika već u prošloj sezoni pokazao da može biti istaknuti premijerligaški bek. Klub se dogovorio i sa svojevremenom slavonskom akvizicijom, vanjskim pucačem Nikolom Njegovanom. Kada je riječ o ovoj četvorici, iz Zameta poručuju da je sve dogovoreno, očekuju se samo skorašnje svečano javno potpisivanje ugovora i to za nekoliko dana.

MRK Zamet svime ovime nije dovršio posao u prijelaznom roku, idućih dana se namjerava obaviti stavljanje točke na »i«, dovršavanje liste željenih pojačanja. Ne izlazi se još u javnost službeno s konkretnim imenom, Zamećani tek najavljuju da je riječ o perspektivnom i nadarenom kružnom igraču. Odabir se čini logičnim, momčadi je, naime, potreban još jedan pivot koji bi na adekvatan način kvalitetno rasteretio prvog kružnog igrača Verona Načinovića.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
Dodijeljena nagrada digitalnom šampionu
Biramo najbolje privatne iznajmljivače

Dodijeljena nagrada digitalnom šampionu