Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 20° 1
Sutra: 20° 20° 1
20. travnja 2019.
Nova funkcija najtrofejnijeg riječkog sportaša

Valter Matošević ponovno u rukometnoj reprezentaciji

foto arhiva
foto arhiva
Autor:
Objavljeno: 30. svibanj 2011. u 21:22 2011-05-30T21:22:14+02:00

U ovom  slučaju slavni vratar više neće biti među vratnicama već postaje dio stručnog stožera, zadužen za rad s reprezentativnim vratarima

RIJEKA Valter Matošević ponovno u reprezentaciji. Vijest je to iz Hrvatskog rukometnog saveza u vezi najtrofejnijeg riječkog sportaša.

U ovom  slučaju slavni vratar više neće biti među vratnicama već postaje dio stručnog stožera, zadužen za rad s reprezentativnim vratarima. Matošević, dvostruki olimpijski prvak, prvak i doprvak svijeta i  treći u Europi kao aktivni vratar, sada je u raznim reprezentativnim selekcijama, nakon kojih će postati dio izabrane hrvatske seniorske momčadi za Europsko prvenstvo u Srbiji iduće godine.

– Počelo je još s okupljanjem juniora na pripremama u Dugom Selu – kaže Valter Matošević. – Zainteresirao sam se za taj izazov. Na red je došla kadetska reprezentacija koju vodi izbornik A momčadi, Slavko Goluža.

Riječ je o selekciji koja ide najprije na turnir u Tursku, a potom i na Mediteranske igre. Na red će potom doći A reprezentacija, u kojoj je izbornik Slavko Goluža, tu su još Željko Babić, a trener vratara je Vlado Šola.

Nakon odrađenih kvalifikacijskih susreta za EP, s Latvijom u Poreču 12. lipnja i s Rumunjskom u gostima, Šola ide u Rusiju a ja ulazim u stožer A reprezentacije sa Zdenkom Zorkom.Matošević opet u starom dobrom reprezentativnom društvu?
– Uključit ću se tijekom priprema za Europsko prvenstvo u Srbiji. Velika mi je čast što sam opet s dečkima sa kojima sam do jučer igrao.  Ovo mi je i veliki izazov u reprezentaciji.

Radit ću u biti ono što najbolje znam. Već sam radio s vratarima, ovo mi nije novost. Osim toga, samnom je Zdenko Zorko, što mi je velika čast, jer je riječ o čovjeku koji mi je bio trener trinaest ili četrnaest godina.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.

HNK Rijeka


Promo
Tommy zna što voliš