Rukometni mercato

Stevanović otišao u Zagreb, stigla plaća

Igor Duvnjak

Ivan Stevanović, iskusni riječki vratar, još nije potpisao za hrvatskoga prvaka, ali se njegov odlazak može smatrati gotovom stvari, Marin Sakić na meti eminentnih klubova



RIJEKA Dobra vijest za rukometaše »Zameta«, uprava je počela izvršavati obećanja i isplaćivati zaostale plaće. Tako je u četvrtak isplaćen jedan od zaostalih osobnih dohodaka. Direktor kluba Aleksandar Čupić najavio je da će do kraja mjeseca biti isplaćeni svi preostali dugovi igračima, budući da je novac za to osiguran. Ritam isplaćivanja će navodno biti ubrzan, dok momčad ne ode na ljetni raspust, dugovi će postati stvar prošlosti.


U riječkom klubu je dolaskom proljeća ionako zavladalo zadovoljstvo zbog rezultatskih dostignuća, kako u Kup natjecanju, tako i u ligaškom razigravanju. Visokom porečkom pobjedom nad »Nexeom«, vrijednom finala Kupa i izlaska na europsku scenu, u redovima »Zameta« se itekako popravio barometar klupske atmosfere. Momčad trenera Alena Kurbanovića je potom i zaredala s pobjedama u Ligi za Europu.   

Rubrika odlasci


Iza igračke i rezultatske kulise odvijaju se mnogo zanimljiviji susreti, u punom jeku su pregovori na rukometnom mercatu, pri čemu su aduti »Zameta« itekako zanimljivi drugim, kvalitetnim sredinama. Što se riječke igračke križaljke za iduću sezonu tiče, siguran je odlazak obrambene uporišne točke, Ivana Stevanovića, za kojega je zainteresiran »Zagreb CO«.


Iskusni riječki vratar, istina, još nije potpisao za hrvatskoga prvaka, ali se njegov odlazak može smatrati gotovom stvari. »Stevo« je briljirao cijele sezone, što je zasladio maestralnim nastupom u šokatnom riječkom trijumfu u polufinalu Kupa nad našičkim favoritima te je izabran i za najboljeg vratara Final Foura. Prvak nije odolio njegovim obranama, sve je praktički dogovoreno i potpis za momčad trenera Slavka Goluže i ujedno hrvatskog izbornika seniorske reprezentacije trebao bi biti samo formalnost.


Loše je po »Zamet« što zasad nema niti blizu zamjenu adekvatnu Stevanovićevim kvalitetetama. Što se tiče rubrike »odlasci«, postoji opasnost da se u njoj nađe ime sjajnog pivota Marina Sakića, ove sezone jednog od najzapaženijih u momčadi. Rezultat su ponude eminentnih klubova, nije nemoguće da Sakić iduće sezone zaigra u Ligi prvaka. Iz novog riječkog vala s crte je i Antonio Pribanić u »Szegedu«, rođen 1987. godine, kao i Sakić.   

Suradnja s prvacima




Likom i igrom ova dvojica igrača su tandem Alvaro Načinović – Mladen Prskalo 21. stoljeća. Iz plejade vrsnih ovdašnjih kružnih igrača nažalost u Rijeci odavno nema niti svjetskog prvaka Renata Sulića iz »Veszprema«, odnedavno niti mladog Krešimira Kozine u »Nexeu«.


Zamećani, inače, u međuvremenu razmišljaju i o pojačanjima, sve uz pomoć »zagrebaša« s kojima je navodno uspostavljena odlična suradnja, no na vidiku još nema konkretnih imena. Od Načinovića, najtrofejnijeg riječkog sportaša Valtera Matoševića, Valnera Frankovića, Mirze Džombe, Renata Sulića, Nikole Blažička, Roberta Savkovića, Ivana Pongračića, Borisa Batinića, Matea Hrvatina, Jakova Gojuna i Ivana Pešića do današnjih Stevanovićevih dana ne prekida se zametska pista prema »Zagrebu«, sada se na Zametu očekuje i malo prometa u drugom smjeru, neko pojačanje iz redova zagrebačkog prvaka.