Isprobavali taktičke varijante

Rukometaši u zadnjoj provjeri prije Olimpijade svladali Island

Hina

Najpoznatiji hrvatski rukometaš Ivano Balić, po kome ime nosi i jedna od postaja londonske podzemne željeznice, zadovoljan je što je konačno zdrav.



LONDON – Hrvatski rukometaši odradili su zadnji službeni trening uoči početka Olimpijskih igara u Londonu svladavši Island s 25:23 u utakmici koja je trajala 40 umjesto uobičajenih 60 minuta.


Zanimljivo je da je utakmica bila nakratko prekinuta zbog nenajavljene požarne vježbe, pa su igrači morali napustiti dvoranu na nekoliko minuta.


Izabranici Slavka Goluže uigravali su protiv Islanda sve taktičke varijante, a i dobro su upoznali dvoranu Coppera Box u kojoj će prvu uutakmicu u skupini B igrati s Južnom Korejom u nedjelju, 29. srpnja.




»Ovo je užasno jak turnir s velikim brojem favorita, a među njima je i Hrvatska. Naravno da idemo na medalju, ali naša skupina je vrlo jaka i iznenađenja su moguća. Najvažnije je pobijediti u prvoj utakmici Južnu Koreju, tada će nam sve biti lakše«, kazao je izbornik Goluža, koji će u Londonu pokušati osvojiti svoju treću zlatnu olimpijsku medalju, a prvu kao trener.


Najpoznatiji hrvatski rukometaš Ivano Balić, po kome ime nosi i jedna od postaja londonske podzemne željeznice, zadovoljan je što je konačno zdrav.


»Ništa me ne boli i to je jako dobro. Igrali smo samo dvije utakmice prije dolaska u London, ali je moral i raspoloženje momčadi iznimno. Svi znaci upućuju da bi mogli napraviti dobar rezultat, a prvi korak ka tome je pobjeda nad Južnom Korejom. Oni su iznimno agresivna momčad za koju smo se posebbno pripremali«, izjavio je Balić.


Venio Losert bit će hrvatski stjegonoša na svečanosti otvaranja Igara u petak, a naš zlatni vratar stalno ističe koliko je to velika čast.


»Ivano je nosio zastavu u Pekingu i stalno mi priča kako je to neponovljiv osjećaj. Za mene su ovo četvrte Igre, ali nositi zastavu svoje zemlje na otvorenju zbilja je nešto neponovljivo«, kazao je Losert.