Pripremni rukometni turnir

Rukometaši Zameta poraženi od Bjelovara u finalu crikveničkog turnira

Igor Duvnjak



CRIKVENICA Rukometašima Bjelovara, povratnicima u Premijer ligu je pripao prvi turnir u crikveničkoj dvorani u organizaciji domaćeg prvoligaša, Mornara Crikvenice i to pobjedom nad riječkim Zametom 27:23. To pripremno jednodnevno nadmetanje sa četiri sudionika je u tamošnjoj gradskoj sportskoj dvorani je donijelo očekivano finale nakon što su u polufinalu momčadi iz Premijer lige opravdale uloge favorita. Bjelovarčani su bili itekako efikasni u tom prvom nastupu u kojem su svladali Mornara Crikvenicu 36:26. U drugom susretu Zamet je pak bio siguran s bivšim premijerligašem Rudan Labinom ostvarivši pobjedu 28:24. U finalu su se pak itekako osjetile famozne “teške noge” Zamećana iza kojih je, vele iz njihovoga tabora, svakako najteži dosadašnji tjedan u pripremama za novu sezonu. Do odmora tog finala su održavali korak, nakon 30 minuta je bilo neriješeno 12:12 a onda se, kako je utakmica odmicala Bjelovar polako odvojio do konačne pobjede. U susretu za treće mjesto je bilo tijesno, Labinci su na koncu minimalno svladali organizatore Crikveničane sa konačnih 28:27 a poslije svega ocjene promatrača su zadovoljavajuće, viđen je dobar rukomet obzirom da su momčadi usred priprema


ZAMET: Tadić, Zarev, Mozetić, Grgurević, Koler, Njegovan, Jeličić, Šehić, Sorić, Viskić, Samardžić, Starčević, Martinović, Načinović.


MORNAR CRIKVENICA: Zena, Matejčić, Oroši, Lušić, T. Daskijević, T. Čupić, Huljina, Vučetić, Car, Bilobrk, Čirjak, Mijić, F. Daskijević, L. Čupić, Mataija, Domijan.