Filip Glavaš

Naravno da vjerujem da ćemo ostati u ligi. Kakav bih ja bio igrač da ne vjerujem u to

Igor Duvnjak

Filip Glavaš (Zamet)/Foto Arhiva NL

Filip Glavaš (Zamet)/Foto Arhiva NL

Ovo nam je bila jedna od ključnih utakmica da bismo što prije osigurali ostanak u Premijer ligi. To smo i ostvarili te svaka čast ekipi. Svi su se trudili, od prvog do posljednjeg koji je igrao. Svi su zaslužili pohvale - kaže Glavaš o pobjedi u Rudama



RIJEKA Rukometaši Zameta su si popravili raspoloženje nakon Uskrsa, u neizvjesnoj i izjednačenoj plovidbi do luke spasa poslije uspona i padova u Rudama su matirali Rudara, posljednjeg na ljestvici. Poslije izjednačenog prvog poluvremena u utakmici u kojoj su dominirali napadi, »riječka artiljerija« se pokazala razornijom, demontirala je obranu Rudara sa čak 19 golova u drugom poluvremenu, dovoljno za uvjerljiv uspjeh od pet pogodaka razlike čime su popravljeni izgledi za ostanak u Premijer ligi. Za razliku od prethodnih dvaju susreta, kada Zamećani nisu iskoristili ukupno čak osam sedmeraca, ovog puta samo jedan nisu pretvorili u gol.


– Malo smo lošije otvorili utakmicu, ali smo se poslije sabrali i pokazali smo onda da smo bolja i kvalitetnija ekipa od naših domaćina – ocijenio je ljevoruki golgeter Zamećana Filip Glavaš, koji je imao lavovski udio u rafalnoj paljbi Zamećana, desno krilo je postiglo čak deset pogodaka u Rudama.


Utakmica je igrana pod teškim imperativom uspjeha, dva boda su bila itekako važna domaćinima, ali i njihovim gostima sa Zameta.




– Ovo nam je bila jedna od ključnih utakmica da bismo što prije osigurali ostanak u Premijer ligi. To smo i ostvarili te svaka čast ekipi. Svi su se trudili, od prvog do posljednjeg koji je igrao. Svi su zaslužili pohvale, ne treba nekoga posebno izdvajati, spomenuti ću tako i Tina Lučina, Marina Sorića, Darija Jeličića, naravno i Tina Tomljanovića.


Zamećani su poslije triju uzastopnih pobjeda doživjeli dva poraza u nizu te im je ova pobjeda itekako popravila raspoloženje. Osim, toga vratila im je razinu samopouzdanja, obnovila vjeru u vlastite sposobnosti.


– Naravno da vjerujem da ćemo ostati u ligi. Kakav bih ja bio igrač da ne vjerujem u to.


Zamećani su četiri kola prije kraja Lige za ostanak odmakli za tri boda pretposljednjem Rudan Labinu, a iduće subote dočekuju itekako kvalitetne Sesvete, koje vodi slavno ime Davor Dominiković, suparnike s kojima su bodovno poravnati.


– Sesvete je dobra ekipa, oni igraju brz rukomet i čvrstu obranu. Naši gosti imaju dobrog trenera. Morat ćemo se itekako dobro pripremiti za ovu utakmicu. Nadam se da će nas publika doći podržati u što većem broju jer nam je ovo prilika, čak bih rekao da s tom pobjedom osiguravamo ostanak u Premijer ligi. Trebat će nam svaki glas s tribina.