Izborna skupština

Mirza Džomba novi je predsjednik Rukometnog saveza PGŽ-a

Igor Duvnjak

Foto S. Ježina

Foto S. Ježina



RIJEKA Mirza Džomba novi je predsjednik Rukometnog saveza Primorsko-goranske županije. Odlučeno je tako na Izbornoj skupštini održanoj u prostorijama Saveza u prostorijama Riječkog sportskog saveza. U sučeljavanju dvojice kandidata,  od 25 skupštinara s pravom glasa, njih 15 je glasovalo za Mirzu Džombu, a 10 je svoj glas dalo dojučerašnjem predsjedniku Darku Dunatu, koji je čelnikom bio u dva mandata.


Uz Džombu su u novi Upravni odbor  izabrani Damir Ljubanović iz »Murvice«, Edi Lukšić iz »Omišlja«, Jurica Filipović iz »Opatije«, Siniša Orlović iz »Trsata«,  Dubravko Konjuh iz Udruge sudaca i Igor Dokmanović iz Udruge trenera.  Džombu nije naročito trebalo predstavljati nazočnima, riječ je o jednoj od riječkih sportskih legendi, koji se proslavio nastupima na najvećim svjetskim natjecanjima. Džomba je rođen 1977. godine, a po okončanju blistave karijere sada želi kao funkcioner pomoći voljenom sportu u svom kraju.


– Igrao sam rukomet, poznajem materiju – rekao je Mirza Džomba između ostaloga obraćajući se skupštinarima. – Odlučio sam se kandidirati na ovu funkciju na nagovor mog matičnog kluba »Zameta«.  Županijski savez je servis koji bi trebao pomagati klubovima i usmjeravati ih.  Ima prostora kako bi se poboljšale neke stvari u idućem razdoblju. Mislim tu na organizaciju natjecanja mlađih uzrasta, isto tako i usklađivanje natjecanja seniora s obzirom na reorganizaciju u idućoj sezoni. Također i na školovanje trenerskog kadra. Valja mati dobru suradnju s HRS-om, našom krovnom organizacijom, te pojačati marketinšku aktivnosti na različite načine.




Sastanak, dugo očekivan i najavljivan u ovdašnjim rukometnim krugovima, koji je poslovično vješto  vodio Veljko Karabaić, nekada također čelnik ovog Saveza, je okončan čestitkom Darka Dunata novom predsjedniku Mirzi Džombi koji će danas s dugogodišnjim tajnikom Županijskog saveza Željkom Milanovićem biti predstavnik Županije na izbornoj skupštini HRS-a u Zagrebu.