Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 8° 3
Sutra: 8° 8° 3
19. siječnja 2020.
EP rukometašica

Hrvatska od 18 sati u Montebeliardu igra protiv vodeće Nizozemske

Hrvatske rukometašice od 18 sati igraju protiv Nizozemske
Hrvatske rukometašice od 18 sati igraju protiv Nizozemske
Autor:
Objavljeno: 5. prosinac 2018. u 15:34 2018-12-05T15:34:34+01:00

Maksimalno ćemo ući u ovaj dvoboj, igrat ćemo u skladu sa svojim mogućnostima i vjerujem kako ćemo uspjeti jer je ekipa odlična ali su i pokazale kako je grupa ispred pojedinca - kaže izbornik hrvatskih rukometašica koje su upisale dva poraza na EP-u

MONTBELIARD Nenad Šoštarić, izbornik hrvatske ženske rukometne vrste, nakon dva poraza na Europskom prvenstvu u Francuskoj nije zadovoljan učinkom svojih igračica, ali ne krije kako perspektiva hrvatskih rukometašica nije upitna. Međutim, vjeruje u povratak nekih iskusnih imena za plasman Hrvatske na SP u Japanu.

- Moj primarni cilj je uvođenje što više mladih i perspektivnih imena u nacionalni sastav. Sigurno je kako im nedostaje utakmica te je u ovome trećem dvoboju na EP, važno dati priliku svima. Znam da je teško iznenaditi prvog u skupini, ali ćemo pokušati. Maksimalno ćemo ući u ovaj dvoboj, igrat ćemo u skladu sa svojim mogućnostima i vjerujem kako ćemo uspjeti jer je ekipa odlična ali su i pokazale kako je grupa ispred pojedinca. Samo ekipnim angažmanom možemo i ubuduće dolaziti do nastupa na velikim natjecanjima - najavio je izbornik Nenad Šoštarić.

Hrvatski stručnjak je s velikim optimizmom najavio i povratak nekih iskusnih imena u nadolazeće kvalifikacije za SP jer smatra kako je iskustvo nužno za buduće generacije koje bi trebale osigurati konstantu ženskom rukometu.

- Nakon ovog EP-a, rukometna obitelj, a to je naš Savez, mora razmisliti o aktiviranju naših najboljih imena. S mladim curama je teško ostvariti plasman na veliko natjecanje. Zato ćemo u kvalifikacijama za SP zvati najbolje, zašto? Zato što je plasman i nastup na takvoj smotri preduvjet razvoja i prosperiteta ženskog rukometa. Sada sam potpuno siguran da s nekoliko iskusnijih igračica možemo igrati sa svima. Dapače, biti među onima koji se bore za visoke plasmane - posebno je bio inspiriran izbornik Hrvatske Nenad Šoštarić uoči današnjeg (18 sati) susreta s Nizozemskom.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
PUST 2020.
Viškovo

PUST 2020.