Rukometaši ''Zameta'' poraženi u Češkoj

Četiri gola zaostatka

Igor Duvnjak

Meso Lovosice – Zamet 27:23. Hrvatin je u 51. minuti zabio za 23:21, Zamećani su mogli smanjiti zaostatak na samo jedan gol, no Česi su osvojili loptu i odmakli na 25:21

RIJEKA » Utakmica prvog pretkola Kupa EHF-a: Meso Lovosice – Zamet 27:23 (16:12). Dvorana u Lovosicama. Gledatelja: 500. Suci: Said Bounouara i Khalid Sami (Francuska). Delegat: Marek Zabczynski (Poljska).    MESO LOVOSICE: Salek, Landa, Sykora 1, Motl 10, Brecko 3, Jelinek 3, Jakub, Chroustovsky 4, Klimt 2, Berka 2, Skvaril, Jonas, Kolomaznik 2, Adamik, Maly.    ZAMET: Đurica, Vučko, Hrvatin 2, Mrakovčić, Uzelac 2 , Lončarić 1, Ćosić 2, Kružić 1, Slavić, Kovačević 1, Šunjić 3, Saršon, Vukelić 3, Golik 2,Sakić 6.

   Rukometaši »Mesa Lovosica« na svom su parketu skupili određeni kapital za uzvrat, nadmašili su momčad »Zameta« 27:23 u prvom susretu prvog pretkola Kupa EHF-a. Druga stvar je što Zamećani nisu pokunjenih glava otišli s terena jer smatraju da su bolji od svojih čeških domaćina i da će to adekvatnom razlikom u golovima dokazati na svom parketu idućega vikenda. Riječani su na teren izašli dan nakon duge vožnje autobusom, ista stvar očekuje Čehe u uzvratu. Riječani su skupo platili otvaranje utakmice, »lošiji izlazak iz starnih blokova« nisu uspjeli nadoknaditi do kraja susreta, iako su imali prilika. U igri u kojoj su, pogotovo u prvom dijelu, bili loši u obrani i s napadom koji je prikazao previše tehničkih pogrešaka, kako u prvom, tako i u drugom poluvremenu, domaćini su na kraju slavili. Ispada da je goste uhvatila trema karakteristična za početak sezone, zaklecala su koljena u toliko čekanom povratku u Europu, Zamećani su pritom podlegli nervozi kao i ambijentu od petstotinjak domaćih navijača.


   »Meso Lovosice« je u samom početku duela povelo s čak 5:0, a onda se nastavak nadmetanja odvijao u znaku lova Riječana za početnim zaostatkom. Ipak, poluvrijeme je okončano razmakom kao i na početku, bilo je 16:12, ali su Zamećani približavanjem finiša počeli nagovještavati preokret. U posljednjih desetak minuta utakmice odvijalo se dramatično nadmetanje. Mateo Hrvatin je u 51. minuti zabio za 23:21, a trener domaćih je zvao time-out. Zamećani su imali napad kojim su mogli smanjiti zaostatak na samo jedan gol, no Česi su osvojili loptu, Davor Šunjić zaradio isključenje, a »Lovosice« su odmakle na 25:21. Marin Sakić je, međutim, smanjio na 26:23. »Zamet« je ponovno bio na četiri koraka zaostatka. I konačno, kada je vrijeme već bilo isteklo, kod 27:23, »Zamet« je imao priliku za smanjivanje rezultata iz semerca. Pucao je iskusni kapetan Riječana Milan Uzelac, ali nije uspio pogoditi mrežu.