Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
25. siječnja 2020.
Uoči Europskog prvenstva

Červar zadovoljan odrađenim u prvoj fazi priprema

Červar zadovoljan odrađenim u prvoj fazi priprema
Červar zadovoljan odrađenim u prvoj fazi priprema
Autor:
Objavljeno: 23. prosinac 2017. u 13:33 2017-12-23T13:33:00+01:00

 Hrvatska rukometna reprezentacija privodi kraju prvu fazu priprema za Europsko prvenstvo, koje će se od 12. do 28. siječnja 2018. održati u našoj zemlji, a izbornik Lino Červar istaknuo je kako je zadovoljan odrađenim iako nisu svi u istoj formi stigli u Ivanić-Grad.

»Momčad je tijekom prvog dijela priprema bila heterogena, neki su došli u boljoj formi, neki u tjelesnom deficitu. No, najbitnije je da svi su pokazali iznimnu volju. Radimo na homogenizaciji i stvaranju timskog duha. Puno se trenira, ali se momci ne žale i to je jako ohrabrujuće«, kazao je u subotu izbornik Červar.
Tijekom prve faze priprema reprezentaciji su se naknadno pridružili Kristian Bećiri, Ivan Pešić, Jakov Vranković i Bruno Butorac, koji su morali odraditi klupske obveze, a u drugom dijelu priprema priključit će se još sedam reprezentativaca.

»Jedva čekam da nam se pridruže igrači koji igraju u Njemačkoj. Kada možemo kompletni trenirati onda smo jači. Imali smo samo s Filipom Ivićem problema jer se prenaglo vratio treninzima i koljeno je osjetilo opterećenje, ali on je na čekanju i ako će biti potrebno mi ćemo ga priključiti. S treninzima ponovno krećemo 26. prosinca, također u Ivanić-Gradu, i tada ćemo nastaviti sa sličnim radom kao što je bio na prvom dijelu priprema«, dodao je Červar.

Završne pripreme počinju 1. siječnja u Splitu, a hrvatski rukometaši natjecanje u skupini otvaraju 12. siječnja protiv Srbije. Slijedi dvoboj sa Islandom (14. siječnja), te sa Švedskom (16. siječnja). Hrvatska će sve utakmice prvog kruga igrati u splitskoj Spaladium Areni.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.