Bez većih incidenata

Bocom iz publike gađao Golužu, pogodio Šešuma

Hina

Srbijanski reprezentativac će noć provesti u bolnici na promatranju jer mu je oštećena rožnica, no nada se da će samo kapi biti dovoljne da se oporavi i sutra se pridruži suigračima na treningu.



BEOGRAD Tijekom  polufinalne utakmice Europskog rukometnog prvenstva, između Hrvatske i Srbije u beogradskoj Areni, situacija je bila mirna i za sada nisu zabilježeni nikakvi izgredi, rečeno je Hini u petak navečer u srbijanskom MUP-u, oko sat i pol pošto je završena utakmica.


 Nereda, kako je navedeno, nije bilo prije, kao ni tijekom meča, a ni po njegovom završetku nisu primjećeni bilo kakvi izgredi.


U dvorani s 20.000 gledatelja, od čega oko 200 hrvatskih navijača, atmosfera je bila na rubu incidenta, sa zaglušujućim zviždanjem publike na hrvatsku himnu, te sa stalnim izvikivanjam uvreda i iskazivanjem mržnje prema hrvatskim igračima i Hrvatskoj, na što službeni spiker nije reagirao. Bilo je i bacanja predmeta iz publike, a jedna staklena boca promašila je hrvatskog trenera te pogodila srbijanskog igrača Žarka Šešuma, koji je s ozljedom oka prebačen u bolnicu.




Kako javlja B92, prenoseći riječi srbijanskog izbornika Veselina Vukovića, Šešum će noć provesti u bolnici na promatranju jer mu je oštećena rožnica, no nada se da će samo kapi biti dovoljne da se oporavi i sutra se pridruži suigračima na treningu.


Nakon što je završena polufinalna utakmica, koja je bila ocjenjena događajem od visokog sigurnosnog rizika, pošto su u utorak navečer u Novom Sadu i Rumi napadnuti hrvatski navijači, samo se u središtu Beograda mogu vidjeti automobili sa srbijanskim navijačima koji slave plasman Srbije u finale prvenstva.


Na osiguranju večerašnje utakmice, kako oko same Arene i važnijih objekata u Beogradu, među kojima i hrvatskog veleposlanstva, tako i autoputa do granice s Hrvatskom, angažirano je više tisuća pripadnika srbijanske policije i posebnih policijskih snaga Žandarmerije.


Direktor policije Srbije Milorad Veljović izjavio je da su tijekom dana 23 osobe priveden zbog narušavanja javnog reda ali da tijekom i nakon utakmice nisu zabilježeni izgredi. Dodao je da policija osigurava odlazak hrvatskih navijača prema granici.


Vršitelj dužnosti ravnatelja hrvatske policije Dražen Vitez i ravnatelj srbijanske policije Veljović su uoči utakmice pozvali navijače dviju reprezentacija da ih sportski bodre i navijaju za njih, te istaknuli kako huliganizam i kaos ne donosi dobro niti dvjema reprezentacijama niti zemljama koje predstavljaju. Navijači Hrvatske su, po riječima Viteza, imali policijsku pratnju u dolasku od granice do beogradske Arene te će je također imati u povratku do granice s Hrvatskom.