Iznenađenje

Primorje ostaje bez najboljeg igrača: Sukno u Pro Reccu

Igor Duvnjak

Završile su tri moje  izvrsne godine na Kantridi. Iznimno sam zadovoljan riječkom epizodom, kako s profesionalne, tako i s ljudske strane.  Za sve imam samo riječi hvale – kazao je Sandro, potvrdivši da karijeru nastavlja u »Pro Reccu«



RIJEKA Sandro Sukno odlazi u »Pro Recco«. Ta vijest je jučer imala učinak kao kamen bačen u jezero, uzburkala je vaterpolske vode od Rijeke sve do Genovskog zaljeva u kojem je smješten tamošnji dragulj vodenih sportova, aktualni prvak Europe »Pro Recco«. Pregovori sa Suknom, jednim od najboljih igrača na svijetu i prvim  imenom hrvatskog prvaka te doprvaka Europe »Primorja Erste banke« nisu istina dobili službenu potvrdu stavljanjem potpisa na ugovor, ali sve je dogovoreno i loptački dragulj iz Cavtata će u idućoj sezoni nositi kapicu aktualnih kontinentalnih prvaka, što je uostalom potvrdio i ovaj golgeter svjetskog glasa.


– Dogovorio sam se s »Primorjem Erste bankom« i s te strane sam završio priču. Napuštam Rijeku  – rekao je Sandro Sukno po povratku u Hrvatsku sa završnice Svjetske lige u Bergamu.  Iza njega je bogata trogodišnja epizoda na Kantridi, tijekom koje je osvojio dvije titule državnog prvaka te tri nacionalna Kupa s »bankarima«, s kojima je ove godine igrao i u finalu Lige prvaka. Baš protiv »Pro Recca«.


Pred potpisom


– Prošle su moje tri izvrsne godine na Kantridi. Iznimno sam zadovoljan riječkom epizodom, kako s profesionalne, tako i s ljudske strane.  Za sve imam samo riječi hvale. Mislim tu na predsjednika Predraga Slobodu, sportskog direktora Zorana Roju, trenera Ivana Asića, direktora Damira Radonića. Naravno, i na moje suigrače i navijače. Stvarno mi je bilo izvrsno ovdje, ali došla je takva prilika i najvjerojatnije ću nastaviti karijeru u »Pro Reccu«.




O Suknovim kvalitetama se već sezonama pričaju lijepe priče diljem vaterpolskog svijeta, što uostalom potvrđuje i ovaj angažman, odlazak u najjači klub na svijetu.


– »Pro Recco« je aktualni prvak Europe, dobio sam njihovu zanimljivu ponudu i to da igram i talijansko prvenstvo i Ligu prvaka.  Blizu sam potpisa ugovora.


Bilo je govorkanja da će Sukno dobiti talijansko državljanstvo, ali on odbija tu mogućnost.


Prekrasne godine


– To što se priča nije ni blizu istini. Ja tamo idem kao Hrvat, igrat ću za njih kao stranac i naravno, nastupati ću i dalje za Hrvatsku.  To je najbitnije.


Sukno se vraća na prošlu prolaznu stanicu. Naime, 2012. godine u »Primorje EB« je došao baš iz »Pro Recca« s kojim je bio prvak Europe.


– Rekao bih još samo da sam puno dao u »Primorju EB«. Osvojili smo stvarno dosta trofeja.  Svi su bili zadovoljni i ja sam bio zadovoljan. To su bile prekrasne tri godine.  Uspjeli smo osvojiti i »duplu krunu« u konkurenciji s velikim suparnikom »Jugom CO«. Sve tri godine smo osvajali i Kup i Regionalnu ligu.  Igrali smo na kraju i finale Lige prvaka u kojem smo bili blizu uspjeha protiv moćnog »Pro Recca«. Sada mi se otvorila nova prilika, pojavili su se novi motivi. Krećem u nove pobjede.


Napadački dragulj sada dolazi u klub u kojem je uspjeh samo prvo mjesto i osvajanje trofeja.


 – Koncepcija njihova kluba je takva da dovode igrače za osvajanje trofeja.  Svjestan sam toga da se kod »Recca« ne računa drugo mjesto, samo prvo. To je pritisak, ali pod pritiskom svi bolje reagiramo. To je draž sporta, traži se pobjeđivanje kojeg uvijek moraš biti gladan.