Dobri domaćini

Ana Kera: Riječki bazen je pravi dijamant

Od 2008. na riječkom je bazenu organizirana 1.961 vaterpolo utakmica, 421 plivačko natjecanje, 152 natjecanja u sinkro plivanju te 34 natjecanja u skokovima u vodu



Gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel, predsjednica Hrvatskog saveza sinkroniziranog plivanja Gordana Furjan Mandić, predsjednik Hrvatskoga plivačkog saveza Ivan Varvodić i glavna tajnica Hrvatskog saveza skokova u vodu Ana Kera potpisali su u trofejnoj sali bazena na Kantridi ugovor o suorganiziranju juniorskog EP-a u sinkroniziranom plivanju, što će se od 22. do 26. lipnja održati u Rijeci, te ugovor o suorganiziranju juniorskog EP-a u skokovima u vodu od 28. lipnja do 3. srpnja.


– To je tek uvod za sve ono što će se događati u Rijeci, srpanjske Sveučilišne igre te rujansko Europsko master prvenstvo u daljinskom plivanju i Europsko master prvenstvo u vaterpolu – rekao je Vojko Obersnel.


– Od 2008. na našem je bazenu organizirana 1.961 vaterpolo utakmica, 421 plivačko natjecanje, 152 natjecanja u sinkro plivanju te 34 natjecanja u skokovima u vodu. Ove brojke govore koliko je bazen iskorišten, ali i o našem iskustvu u organizaciji velikih natjecanja – dodao je Obersnel i naglasio da će Grad Rijeka za ova dva velika natjecanja iz proračuna izdvojiti 890.000 kuna.




– Rijeka ima visok rejting kao grad domaćin događaja pod kapom LEN-a pa vjerujem da će i ova natjecanja proteći u najboljem redu. Hvala Gradu na podršci jer se bez nje ova natjecanje ne bi mogla organizirati – poručio je Ivan Varvodić, s kojim su se složile i predstavnice Saveza sinkroniziranog plivanja i skokova u vodu.


– Ovo je prvi put da će se u Hrvatskoj organizirati ovako veliko natjecanje u sinkro plivanju. Nadam se da će Rijeka uživati u ljepotama ovoga sporta, kao i naši gosti u ljepoti našeg Jadrana – rekla je Gordana Furjan Mandić.


U superlativima je o riječkome domaćinu govorila i Ana Kera.


– Svi natjecatelji jedva čekaju dolazak, čak smo dobili i upite skakača koji se pripremaju za Igre u Riju koji bi ovdje htjeli odraditi pripreme. Mislim da to dovoljno govori da je ovaj bazen pravi dijamant.