Gost 'Dynamite' kluba

VELIKAN U GOSTIMA Svjetski priznati borac Ernesto Hoost u veljači stiže u Rijeku

Marko Cvijanović

Čuveni Nizozemac Ernesto Hoost održat će 17. veljače dva dvosatna seminara u riječkom Fight clubu »Dynamite«, a možda mu se pridruži  i njegov dugogodišnji rival Mirko Filipović Cro Cop



RIJEKA Jedan od najboljih kickboxing boraca svih vremena, čuveni Nizozemac Ernesto Hoost, održat će 17. veljače dva dvosatna seminara u riječkom Fight clubu »Dynamite« za koje već danas vlada veliko zanimanje. S punim pravom s obzirom na Hoostov ugled u svijetu borilačkog sporta.


– Žao mi je što vjerojatno neće biti mjesta za sve koji bi željeli sudjelovati u seminaru, u dvoranu može stati samo stotinjak ljudi. O tome koliki je interes, najviše će reći činjenica da me zovu i najavljuju dolazak čak i neki ljudi iz Crne Gore – kaže vlasnik kluba i poznati riječki borac Mladen Kujundžić, najavljujući pritom još jednu poslasticu. Ne bude li nekih nepredvidljivih okolnosti, Ernestu Hoostu na seminaru će se pridružiti i veliki Mirko Filipović Cro Cop. Dugogodišnji rivali opet će se naći zajedno u ringu!


– Velika je stvar kada ti u klub istodobno dođu dva tako velika borca. Mirko je prije dvije godine održao seminar u »Dynamiteu« i to isključivo zbog našeg prijateljstva što datira još iz vremena kad sam mu bio sparing-partner tijekom priprema za meč s Gonzagom. Mirka sam i sada pozvao da dođe, ako se to dogodi, drago mi je da će dva borca s tako velikim znanjem i iskustvom biti gosti moga kluba. Itekako će imati što pokazati. Inače, za sve sudionike poslije seminara je organizirano druženje u Caffe baru »Infinity« na Viškovu.




Iako je početak godine posvetio organizaciji već spomenutog seminara s dvojicom velikana borilačkog sporta u glavnoj ulozi, Kujundžić se već polako okreće pripremama za nastup na skorašnjem kickboxing TATNEFT kupu u Rusiji. Sve je to, međutim, uvertira za nove MMA borbe kojima se kani vratiti poslije petogodišnje pauze.


– Trebao sam u prosincu imati meč u Kini, ali na kraju sam morao otkazati nastup zbog nužne operacije nosa. Općenito gledajući, 2017. godina nije bila baš bajna, obilježile su je operacije koljena, šake i nosa. Vjerujem da će 2018. biti moja godina. U prvom planu su pripreme za nastup na TATNEFT kupu, ali sve su izvjesniji moji novi nastupi u MMA borbama. Sada mi predstoji što bolje se pripremiti u čemu će mi puno pomagati Roman Valenčić,  Dražen Erlić i Luka Brkljača – kaže Kujundžić koji je, prije ozljedama obilježene 2017., bio proglašavan petim (2015.), odnosno sedmim (2016.) poluteškašem na svijetu.


I ne samo to, Kujundžić je imao tu čast da je mogao biti sparing-partner mnogim velikim borcima poput već  Mirka Filipovića, odnosno Stipe Miočića. Tko zna, možda tijekom seminara ostane malo vremena i za sparing s Ernestom Hoostom.