Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 4° 1
Sutra: 4° 4° 1
24. siječnja 2020.
Osvajačice Svjetskog kupa

Tonči Mikac i njegove Mlakarice ne misle stati...

Tonči Mikac/Foto Z. HORVAT
Tonči Mikac/Foto Z. HORVAT
Autor:
Objavljeno: 7. listopad 2019. u 16:05 2019-10-07T16:05:26+02:00

Hrvatsko žensko kuglanje je broj jedan u svijetu, dvaput je reprezentacija osvojila svjetsko zlato, juniorske su svjetske prvakinje, mlada reprezentacije je na vrhu... - govori trener trofejnih riječkih kuglačica

RIJEKA Poslije devet i pol sati vožnje, iz njemačkog Ludwigshafena stigle su kuglačice Mlake s trofejom pobjednica Svjetskog kupa. Bila je to točka na "i" petogodišnjeg ciklusa, u kojem su osvojena četiri naslova prvakina države, drugo i dva treća mjesta u Svjetskom kupu, drugo u Ligi prvaka... Konačno, Riječanke su se popele na vrh postolja u jednom međunarodonom natjecanju. Svi uspjesi kluba podudaraju se s dolaskom Tončija Mikca u klub. Trener Hrvatskog kuglačkog saveza ujedno je i trener i predsjednik Mlake...
- Cure su ostavile sjajan dojam, ne samo na kuglani. Mi smo inače najmlađa ekipa lige, isto vrijedi za svjetske relacije. Imamo dosta mladih, zgodnih igračica, a ljudi još uvijek imaju predrasude. One su mlade, zgodne, nadarene i ambiciozne! I to je ključ našeg uspjeha - kaže Tonči Mikac. - I kako su bile ubitačne s kuglama, i slavlje je bilo moćno. Imamo moto "samo jako", uz moto se pjevalo, plesalo. Imale su dva sata do proglašenja i napravile su pravi "show program", pravu veselicu. Dale su si oduška. Uz jednu pivicu.
Jučer su imale devet i pol sati putovanja, a već danas čeka ih - trening.
- Hrvatsko žensko kuglanje je broj jedan u svijetu, dvaput je reprezentacija osvojila svjetsko zlato, juniorske su svjetske prvakinje, mlada reprezentacije je na vrhu... Mirna Bosak je peta, Ana Jambrović šesta igračica svijeta. Doveli smo i drugu na svijetu, Mađaricu Anitu Mehesz i to je bio ključ. Naime, za ovaj trofej trebalo je imati šest odličnih igračica. Jedini je to bio način da se sruši Bamberg, koji je pet puta osvojio Svjetski kup u posljednjih deset godina. A mi smo to sad uspjeli s - najmanjim budžetom.
Tonči Mikac i njegove Mlakarice ne misle stati. Mogao bi to biti početak jedne dominacije na domaćoj i europskoj klupskoj sceni.

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.