Blistavi niz

Snježana Pejčić pokorila i Baku

Kristian Sirotich



BAKU Snježana Pejčić nastavila je na natjecanju Svjetskoga kupa u streljaštvu u Bakuu blistav ovogodišnji rezultatski niz ostvarivši treću uzastopnu pobjedu. Nakon što je sezonu otvorila drugim mjestom na prvoj stanici u Bangkoku, krenula je nevjerojatna serija. Prvo je slavila na olimpijskoj streljani u Rio de Janeiru, postavivši pritom i novi svjetski rekord u kvalifikacijama, potom je na prvom mjestu okončala i natjecanje Svjetskoga kupa u Münchenu, da bi nevjerojatan niz zaključila slavljem u Bakuu, čime je već sada istaknula kandidaturu za još jednu titulu najbolje strijelkinje svijeta, kojom se okitila prošle godine.


–  Prošla je godina bila zadivljujuća, ali ova je čak i bolja. Promijenila sam pušku i to je donijelo rezultate. No, prekinimo sada s tim. Pričat ćemo nakon Igara – rekla je 33-godišnja Riječanka, strijelkinja »Lokomotive«, koja je u Bakuu još jednom pokazala koliko je u ovom trenutku nadmoćna nad konkurencijom.


Snježana je ulazak u finale Bakua izborila osmim rezultatom pogodivši 582 kruga. No, bilo je to tek zagrijavanje. Nakon ležećeg i klečećeg stava bila je na drugom mjestu (309,4 kruga) iza Kineskinje Dongqi Chen, koja je uoči posljednjeg stava imala 1,4 kruga prednosti, ali to nije bilo dovoljno. Snježana je stojeći stav odradila besprijekorno i s 459,7 krugova ostvarila novu pobjedu. Chen je na kraju pala na četvrtu poziciju, drugo mjesto pripalo je Austrijanki Franziski Peer (454,4), a na  treću stepenicu pobjedničkog postolja probila se  Kineskinja Huixin Zhao.




Snježani Pejčić sada je još samo preostalo zadržati ovakvu razinu forme do najvažnijeg natjecanja, Olimpijskih igara u Rio de Janeiru.


– Ostalo je 39 dana do početka Igara i trudim se ostati mirna. Sad mi treba odmor jer je sezona bila duga. Malo ću se odmoriti, a onda krenuti sa završnim pripremama za Rio – zaključila je Snježana Pejčić, koja je u Bakuu osvojila svoje 16. odličje u natjecanjima za Svjetski kup.