Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 12° 3n
Sutra: 12° 12° 3n
22. travnja 2019.
Prvenstvo Hrvatske u Splitu

Sandra Perković ispunila normu za Olimpijske igre

Sandra Perković / Foto: Duje Klarić / CROPIX
Sandra Perković / Foto: Duje Klarić / CROPIX
Autor:
Objavljeno: 3. ožujak 2012. u 14:36 2012-03-03T14:36:25+01:00

Pobijedila je s bačenih  66,85 metara što je najbolji rezultat u svijetu ove godine, a uz to je još četri puta je bacila disk preko 65 metara. Olimpijska  norma iznosi 62 metra. 

SPLIT Sandra Perković, najbolja hrvatska bacačica diska, nastupila  je na Otvorenom prvenstvu Hrvatske u bacačkim disciplinama koje je odražnu u Splitu u Parku Mladeži. To je bio njezin prvi službeni nastup  poslije izrečene šestomjesečne suspenzije koju su joj  zbog uzimanja dopinga na mitinzima Zlatne lige održanim u Šangaju i Rimu izrekli  Hrvatski atletski savez i Svjetski atletski savez. 

Već na prvom nastupu poslije isteka šestom mjesečne kazne, ispunila je normu za nastup na Olimpijskim igrama u Londonu. Pobijedila je s bačenih  66,85 metara što je najbolji rezultat u svijetu ove godine, a uz to je još četri puta je bacila disk preko 65 metara. Olimpijska  norma iznosi 62 metra. 
- Zbog gluposti nisam se mogla natjecati šest mjeseci. Najvažnije mi je da sam se vratila tamo gdje se najbolje osjećam - na atletskom borilištu.  U Splitu mi je uvijek super, tu se osjećam kao kod kuće. Nisam imala tremu iako zbog ozljede koja me mučila proteklih mjeseci još sam daleko od  prave  forme. Ne razmišljam o Olimpijskim igrama niti o medalji koju bi mogla osvojiti. Ima još dosta vremena do nastupa u Londonu, najvažnije mi je da budem potpuno zdrava kada bude to najvažnije, kazala je Sandra Perković.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.

HNK Rijeka


Promo
Tommy zna što voliš