Najvažniji joj je život trenera

Ivana Habazin otkazala meč nakon brutalnog napada: ‘Ovo je sramota za sport’

Portal Novilist.hr

Foto Jurica Galoić / PIXSELL

Foto Jurica Galoić / PIXSELL

Ali Bashira su napali na službenom vaganju boksačica nakon čega je helikopterom prevezen u bolnicu gdje je i operiran, a Ivana se o svemu oglasila na društvenim mrežama. 



Najbolja hrvatska boksačica Ivana Habazin otkazala je meč protiv Claresse Shields nakon što je brutalno napadnut njezin trener James Ali Bashir, prenosi Fightsite. Meč se trebao održati u noći sa subote na nedjelju u američkom Flintu za naslov po verziji WBO i WBC u supervelter kategoriji.


Ali Bashira su napali na službenom vaganju boksačica nakon čega je helikopterom prevezen u bolnicu gdje je i operiran. Ivana se javila iz bolnice poručivši kako „nema tog novca za koji bi u ovom trenutku nastupila nakon svega što se dogodilo“, a detaljnije će govoriti na pressici.


– Ljudi hvala vam svima na podršci i na porukama podrške za oporavak mog trenera. Ja sam dobro, trener će biti dobro nakon operacije. Kad se vratim napravit ću pressicu i tamo ću ispričati što se sve događalo, pogotovo u zadnjim danima, no unatoč tome rekli smo idemo na meč, spremna sam i onda smo doživjeli ovo što je sramota za sport. Sve u svemu nema meča, nema tih novaca za koje bih sutra ušla u ring, jer ovo je moglo završiti i gore. Život mog trenera nema cijenu! – napisala je Ivana na svojem Facebook profilu.




Nekoliko sati kasnije Ivana se ponovno obratila svojim obožavateljima na društvenim mrežama snimivši svojeg trenera u bolnici pod anestezijom.


– Prošla je ponoć, još uvijek sam u bolnici. Bashiru je upravo završila operacija, ovdje je i bit će dobro. I ja ću biti dobro. Borba je službeno otkazana. Ima puno toga što se govori, napadaju me da se bojim, no mislim kako se ne mora reći puno toga. Ova cijela situacija je ispala veliko s*anje i ukazana mi je velika doza nepoštovanja. Meni je najvažnije da je moj trener dobro i ne znam kako itko može misliti da ću nakon ovog što je priušteno meni, mom treneru i mom timu ući u ring. Četiri mjeseca smo on i ja bili daleko od svojih domova, dali smo sve u ove pripreme. Ovim otkazivanjem također puno gubimo, no vratit ćemo se jači. Ne znam samo kako itko može vjerovati da ću ući u ring jer tamo ne idem bez svog trenera – rekla je u videu Ivana.