Prvenstvo Hrvatske u šahu

Ivan Šarić osvojio treći naslov državnog prvaka

Hina

Ivan Šarić / Snimio Damir ŠKOMRLJ

Ivan Šarić / Snimio Damir ŠKOMRLJ

europski prvak i najveći favorit prvenstva Ivan Šarić nadigrao je Puljanina Nenada Ferčeca nakon složene manevarske borbe i tako osvojio naslov, jer je njegov najopasniji suparnik Zoran Jovanović pretrpio poraz u susretu s Antom Brkićem



POŽEGA U posljednjem, 11. kolu 18. Zatvorenog pojedinačnog prvenstva Hrvatske za šahiste na beskompromisan način odlučena je utrka za naslov državnog prvaka, europski prvak i najveći favorit prvenstva Ivan Šarić nadigrao je Puljanina Nenada Ferčeca nakon složene manevarske borbe i tako osvojio naslov, jer je njegov najopasniji suparnik Zoran Jovanović pretrpio poraz u susretu s Antom Brkićem.


Šarić je do trećeg naslova stigao sa 7,5 bodova, Jovanović je sa 6,5 bodova pao na drugo mjesto, a treći je Hrvoje Stević sa 6 bodova.


Veliki uspjeh ostvario je Blažimir Kovačević osvajanjem četvrtog mjesta, a branitelj naslova Marin Bosiočić završio je tek na osmom mjestu. Još teži promašaj imao je trostruki državni prvak Mladen Palac, koji je završio tek na desetom mjestu sa 5 bodova.




Rezultati 11. kola:


Stević-Kuljašević remi, Martinović-Šarić A. remi, Kovačević B.-Kožul remi, Šarić I.-Ferčec 1-0, Bosiočić-Palac 1-0, Brkić-Jovanović 1-0.


Konačan poredak:1. Šarić I. 7,5 bodova, 2. Jovanović 6,5, 3. Stević 6, 4.-9. Kovačević B., Kožul, Brkić, Kuljašević, Bosiočić i Martinović po 5,5, 10. Palac 5, 11. Šarić A. 4,5 i 12. Ferčec 3,5 boda.