Posljednji dan prvenstva

EP karate: Hrvatska ukupno peta

Hina

Posljednjeg dana 40. EP u karateu za kadete, juniore i mlađe seniore hrvatska reprezentacija u konkurenciji mlađih seniora nije osvojila medalju. Najbliže tom pothvatu u borbama bila je Sara Sirovica, članica KK Samobor, koja je u kategoriji iznad 60 kg zauzela 5. mjesto



ZAGREB/KONYA – Posljednjeg dana 40. EP u karateu za kadete, juniore i mlađe seniore hrvatska reprezentacija u konkurenciji mlađih seniora nije osvojila medalju. Najbliže tom pothvatu u borbama bila je Sara Sirovica, članica KK Samobor, koja je u kategoriji iznad 60 kg zauzela 5. mjesto.


Istu poziciju ostvarila je hrvatska muška reprezentacija u katama u sastavu Emil Klarić, Matej i Luka Morzan. Nastupilo je još petero naših natjecatelja, te ženska vrsta u katama.


Hrvatska je na taj način trodnevno natjecanje završila sa četiri medalje, dvije u kadetskoj, te dvije u juniorskoj konkurenciji. U juniorskoj konkurenciji Boran Berak osvojio je zlato u kategoriji do 55 kg, a Monika Berulec bila je srebrna u kategoriji do 48 kg. U konkurenciji kadeta Jakov Bunjevac osvojio je srebro u kategoriji preko 70 kilograma, dok je Nika Deša osvojila broncu u kategoriji do 54 kilograma.




U ukupnom poretku na ljestvici odličja Hrvatska je na 5. mjestu, iza Turske, Engleske, Španjolske i Mađarske. Na EP u turskom gradu Konya nastupio je 801 natjecatelj iz 44 zemlje.