Nadaju se nastavku

Boćari Vargona žele do naslova prvaka na jogima, a ne za zelenim stolom

Denis Frančišković

Marino Milićević (Vargon)/Foto Arhiva NL

Marino Milićević (Vargon)/Foto Arhiva NL

Još je rano razmišljati o tome da se prvenstvo igra skraćeno, ranije proglasi pobjednik ili pronađe neki novi model. Voljeli bi da se prvak dobije na terenu - kaže Čedo Vukelić, trener boćara Vargona



RIJEKA  Utihnuli su i jogi diljem županije i Hrvatske, HBS kao krovna organizacija hrvatskih boćara u novonastaloj situaciji mogla je samo jedno, proglasiti prestanak svih aktivnosti do daljnjega. Što to znači za elitno domaće natjecanje i jednu od najboljih svjetskih liga? Boćari riječkog Vargona vodeći su nakon 15. kola s tri boda prednosti ispred Pule kao najvećeg konkurenta, s 14 pobjeda i samo jednim porazom (Pula, 12:14, 7. kolo). Tri su kola do kraja osnovnog dijela natjecanja, a nakon toga bio je predviđen Final Four najbolja četiri sastava i to na Podvežici, na Danima hrvatskog boćanja što su bili planirani od 3. do 5. travnja.


– Ostao nam je veliki derbi u Puli koji bi vjerojatno odlučio koja će momčad s prve pozicije krenuti u Final Four, potom domaća utakmica sa Sokolom i posljednje kolu u Pazinu – kaže Čedo Vukelić, trener Vargona. – Tu je i Zrinjevac i već sada se znaju tri kluba »play-offa«, a za četvrtu poziciju još konkuriraju Biston i Pazin. Zadovoljan sam dosadašnjim učinkom te igrom i formom igrača. Sada je sve stalo i do 14. travnja nema nikakvih aktivnosti.


Razni modeli


Neki savezi poput odbojkaškog (HOS) donijeli su pomalo i preuranjenu odluku, odluku kojom su na bazi nekoliko utakmica završnice proglašeni prvaci, što je očekivano donijelo nezadovoljstvo dijela klubova. Može li se nešto slično dogoditi i s boćanjem?




– Još je rano razmišljati o tome da se prvenstvo igra skraćeno, ranije proglasi pobjednik ili pronađe neki novi model po HBS-u. Mi u klubu bi voljeli da se završnica prvenstva i prvak dobiju na terenu. Svi se nadamo pobjedi nad koronom i povratku normalnom životu. Naravnom puno bi nam draže bilo da naslov dobijemo na jogima pred svojom publikom nego na neki drugi način, za zelenim stolom – dodaje Vukelić.


Pojačanja


Uz Puljane riječka momčad suvereno dominira ligom, na putu je novog naslova nakon razočaravajućeg osmog mjesta minule sezone što je daleko od rejtinga kluba. Kao i za mnoge klubove u sličnoj situaciji stanka je za Riječane došla u najnezgodnijoj situaciji više sile.


– Ovaj rezultat je rezultat rada i zalaganje cijele momčadi. Svi su dali svoj doprinos treninzima i zalaganjem te pristupu utakmicama. Kvaliteta lige se ove sezone malo podigla, primjerice povratkom nekoliko vrhunskih igrača u naš klub, Marina Milićevića i Luke Kukuljana iz Italije. Tri kluba zasad malo odskaču, mi, Pula i Zrinjevac. Možemo biti zadovoljni… – tvrdi Vukelić.


Boćanje je specifično s obzirom na vježbanje, no dio individualnih treninga može se odraditi i u nekom užem okruženju.


– Dečki su dobili individualne programe. Posebno je bitno da se pripremaju brzinci, jednostavno ne smije se stati. Ako liga krene teško će biti krenuti bez nekih osnovnih treninga – zaključuje Vukelić.