Neredi prije i tijekom finalnog susreta

Za vrijeme utakmice privedeno deset navijača; ozlijeđene dvije osobe

Slavica Kleva

Privedeno je osam osoba iz riječke i dvije osobe iz zagrebačke navijačke skupine. Lakše ozljede zadobio je 37-godišnjak s područja Velike Gorice, kojega su u Pulskoj ulici fizički napale za sada nepoznate osobe. Ozlijeđen je i jedan 29-godišnjak s područja Viškova i to prilikom naguravanja na javnom okupljanju na Trgu riječke rezolucije u Rijeci



Deset tisuća gledatelja bilo je na jučerašnjoj utakmici između HNK “Rijeka“ i GNK “Dinamo“, izvijestila je PU primorsko – goranska naglasivši da je neposredno prije, kao i tijekom nogometne utakmice zbog protupravnog ponašanja privedeno deset osoba, osam iz riječke i dvije osobe iz zagrebačke navijačke skupine.


Zbog počinjenja prekršaja iz Zakona o sprječavanju nereda na sportskim natjecanjima policijski službenici  uručili su prekršajne naloge sedmorici navijača koji su bili pod utjecajem alkohola.


Dva  optužna prijedloga bit će podnesena zbog  paljenja pirotehničkih sredstava, kao i jedan optužni prijedlog iz domene Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira zbog omalovažavanja i  vrijeđanje policijskog službenika.




Lakše ozljede zadobio je 37-godišnjak s područja Velike Gorice, kojega su u Pulskoj ulici fizički napale za sada nepoznate osobe. Ozlijeđen je i jedan 29-godišnjak s područja Viškova i to prilikom naguravanja na javnom okupljanju koje je održano nakon nogometne utkamice na Trgu riječke rezolucije u Rijeci.


Policijski službenici Protueksplozijskog odjela Policijske uprave primorsko-goranske pronašli su prilikom pregleda stadiona “Kantrida”  pirotehnička sredstva zakopana u zemlji i to 15 baklji i 5 dimnih kutija.