Trener nogometaša Opatije

ZORAN BOGOLIN Moramo se dobro pripremiti za kvalifikacije za Drugu HNL

Ivan Volarić

Foto D. ŠKOMRLJ

Foto D. ŠKOMRLJ

Jasno, moramo prvo odraditi sve ono što se od nas očekuje na proljeće. Mi smo poznati spavači i dizelaši pa smo zato krenuli ranije da što prije stignemo na neki naš optimum - kaže Bogolin



RIJEKA – Nogometaši Opatije prvi su među trećeligaškim klubovima u Rijeci i okolici započeli pripreme za proljetni dio sezone, što jasno sugerira koliko su ozbiljno shvatili drugi dio sezone i vlastite najave da će osim naslova prvaka kroz kvalifikacije pokušati izboriti i drugoligašku promociju.


Trener Zoran Bogolin okupio je uglavnom jesenski kadar. Nema u redovima »crno bijelih« novih lica, što nije baš u skladu s tradicionalno »bučnim« prijelaznim rokovima Opatijaca.


– Nismo još ništa prodali, pa ne možemo ni kupovati, ha, ha, ha… – govori Zoran Bogolin, trener opatijskog trećeligaša. – Pripreme su počeli svi igrači s kojima smo zaključili jesen. Izuzetak je Lucić koji je obolio od vodenih kozica pa će kasniti s treninzima. Očekujemo da će se priključiti idući tjedan.U prosincu je bio aktualan bio dolazak Denisa Ljubovića, iskusnog braniča poniklog u omladinskom pogonu Rijeke i mogućeg povratnika na hrvatske travnjake iz Norveške.

Ljubović propao


– Sve smo praktički dogovorili, ali ispostavilo se da ima u ugovoru aneks i da mora još pola godine odraditi u svojem klubu. Imamo još neke kombinacije, ali i bez njega smo dovoljno jaki. Naravno, ako smo zdravi i spremni.




Dobra vijest je da je trenirati počeo napadač Sandro Ugrina kojega jesenas nije bilo na travnjacima.


– Nije odigrao niti jednu utakmicu, a Marko Bjelanović je također zbog ozljede odigrao dvije, tri utakmice. Nadam se da ćemo sada konačno biti kompletni.


Opatijci su pripreme započeli kada i drugoligaš s Krimeje.


– Bitno je da uhvatio pravi ritam! U nogometu je sve pitanje ritma. Mi smo poznati spavači i dizelaši pa smo zato krenuli ranije da što prije stignemo na neki naš optimum.


To pokazuje i da Opatijci ovoga puta misle ozbiljno kada ističu svoje drugoligaške ambicije.


Stadion


– Apsolutno mislimo ozbiljno! Moramo se dobro pripremiti za kvalifikacije za Drugu HNL. Jasno, moramo prvo odraditi sve ono što se od nas očekuje na proljeće. Danas ne možeš dobiti Rikard Benčić ako nisi pravi, fokusiran i koncentiran.


Nismo ni jesenas bili pravi u svim utakmicama. Ne možeš protiv Vinodola dobiti tri komada. Ne podcjenjujem pritom nikoga, dapače, mislim da Treća HNL nije tako loša kao što se ponekad prikazuje. Svi treniraju, svi dobro rade, od Krka, Novigrada i Rudara pa do Crikvenice. Liga je zanimljiva, možda je malo premlada za moj ukus, ali barem ima ritma i dinamike.


Osim na prvenstvene, Opatijci se na proljeće moraju fokusirati i na obaveze u Kupu.


– Plasirali smo se u polufinale, a nadamo se finalu i novom trofeju pa da još jednom ugostimo Dinamo u završnici Kupa. Ovaj put ćemo, vjerujem, igrati na opatijskom igralištu.


Dakle, Opatijci će igrati Drugu HNL na Kantridi, a završnicu Kupa na svojem igralištu u Opatiji…


– Pa nema stadion ni Pordenone koji je drugi u Serie B. Igraj u Udinama. Sassulo domaće utakmice u Serie A igra u Regio Emiliji. A stadion će u Opatiji doći kad tad! Mi ćemo svojim rezultatima nekoga natjerati da napravi adekvatan stadion. Netko će valjda reći da nogometaši konačno zaslužuju primjerene uvjete za treninge i utakmice jer dobro rade! – poručio je Bogolin.