Reakcije iz svlačionice

Vargić junak velike pobjede: “Svi smo dali sto posto”

Ivan Volarić

Nije se skandiralo samo meni, nego cijeloj ekipi. Cijela momčad je zaslužila ovacije, od mene pa do Benka svi su dali sto posto. Gledatelji su to prepoznali, a jedino čime im se možemo odužiti kada dođu u ovako velikom broju su dobre igre – kaže Vargić



RIJEKA » Zoran Kvržić i Leon Benko izbjegli su novinarske »mikrofone«. Benko je svoju medijske golove ostavio za danas, a Kvrža ionako nerado staje ispred kamera. Neka mu je, ako će nastaviti sa svojim sjajnim partijama i pogocima. Treći junak velike pobjede je Ivan Vargić, vratar iz Đakova, kojega su navijači sa centralne tribine nagradili ovacijama po izlasku s terena.



Vedad Ibišević nastavio je tresti suparničke mreže, iako ga u većem dijelu utakmice nije bilo za vidjeti.  – Teška utakmica, kao što smo i očekivali jednu dobru »Rijeku« koja igra ofenzivan nogomet. Bez obzira na poraz imamo šanse proći dalje. Kada se uzme svih 90 minuta mislim da smo imali puno šansi koje nismo iskoristili. Dali smo jedan gol koji je jako bitan. Nadam se da će nam pomoći u uzvratu – kazao je BiH reprezentativac.


  – Da nam je netko prije utakmice ponudio ovaj rezultat svi bismo pristali, sada nakon utakmice ostaje žal za primljenim golom, ali stvorili smo zalihu od jednoga gola. Idemo gore odigrati drugo poluvrijeme pa što bude. Ne bih o šansama, idemo igrati i nadigravati se, stati čvrsto. Imat ćemo svoje šanse, ali moramo biti koncentrirani jer će sigurno doći jedna ili dvije prilike – govorio je Vargić, čovjek zahvaljujući kojemu Riječani nose u Njemačku jedan gol prednost. Skinuo je nekoliko teških lopti.




  – To mi je posao! Ne mogu samo stajati i gledati kako lopte ulaze u gol, a ekipa se bori na terenu. Tako da sam i ja dao svoj doprinos. Ovacije? Nije se skandiralo samo meni, nego cijeloj ekipi. Ne bi bilo fer nekoga isticati u ovakvoj utakmici, cijela momčad je zaslužila ovacije, od mene pa do Benka svi su dali sto posto. Gledatelji su to prepoznali, a jedino čime im se možemo odužiti kada dođu u ovako velikom broju su dobre igre – rekao je Vargić.


  Marko Lešković više je nego dostojno zamijenio kapetana Darija Knežević.


  – Moramo biti zadovoljni jer smo pobijedili jednu veliku ekipu, žao nam je zbog onoga pogotka, ali idemo u Stuttgart po prolaz. Svi smo sretni i zadovoljni jer smo pružili dobru partiju – govorio je osječki stoper i priznao da je momčad ostala bez daha u finišu.


  – Oni su stisnuli kada je trebalo i bili su stvarno jaki, ali srećom, mi smo zabili drugi gol. Šteta što nismo izdržali do kraja, iako je Varga izvanredno branio.


  Damir Zlomislić postao je jedna od konstanti u momčadi »Rijeke«, čovjek na kojega se Kek uvijek može osloniti, pa i protiv kvalitetnih momčadi kao što je »Stuttgart«.


  – Teška utakmica, ali hvala Bogu pobijedili smo. Šteta zbog gola, ali da nam je netko ponudio ovakav rezultat prije utakmice objeručke bismo to prihvatili. Hvala ljudima što su došli i podržali nas, hvala Armadi koja je bila prava. S njima možemo dobiti svakoga – rekao je hercegovački veznjak.