Atmosfera u svlačionici - pobjednička

Vargić: Tko preživi, pričat će; Samardžić: Želim što jače suparnike

Ivan Volarić

Rekao sam da će biti puno teže na Kantridi nego u Tiraspolu jer vani igraju zatvoreno, a kući se otvaraju. Znao sam da su naše šanse u uzvratu jer imamo tu kvalitetu u napadu. Upravo to je došlo do izražaja u uzvratu



RIJEKA – Raspoloženje u svlačionici nakon ponovnog ulaska u Europsku ligu ne treba previše prepričavati.


   – Druge godine zaredom ostvarili smo plasman u skupine, dali za cilj plasman u »play off«, a tu je onda sve moguće. Presretni smo, idemo dalje. Usporedba sa »Stutgartom«? U obje utakmice bili smo bolji i zasluženo ušli u skupine. Imali su i naši domaćini svoje prilike, na našu sreću nisu ih iskoristili i na kraju smo zasluženo dobili. Ipak smo pokazali da smo uigranija i spremnija momčad od njih. Ništa idemo sada napraviti nove uspjehe u Europi, pa tko to preživi pričat će o tome – rekao je vratar Ivan Vargić.


   Miral Samardžić »zavio je u crno« svoje nekadašnje suigrače.




   – Moj novi klub je NK »Rijeka« i dajem maksimum za uspjeh svoje nove momčadi. »Sheriff« je moj bivši klub, tu imam prijatelja, ali ništa više od toga. Na terenu nema prijateljstva – govorio je slovenski stoper nakon utakmice.


Vrhunski uspjeh


Prije ždrijeba je prognozirao ovakav epilog, tvrdeći da je »Rijeka« puno bolja momčad.


   – Rekao sam da će biti puno teže na Kantridi nego u Tiraspolu jer vani igraju zatvoreno, a kući se otvaraju. Znao sam da su naše šanse u uzvratu jer imamo tu kvalitetu u napadu. Upravo to je došlo do izražaja u uzvratu. Želje u ždrijebu? Što jači i atraktivniji suparnici.


   Josip Brezovec odradio je poslovično veliki dio posla na sredini terena.


   – Svi smo presretni. Rekao sam i neki dan da je u nogometu najteže ponoviti veliki rezultat, a mi smo upravo u tome uspjeli. Ovo je vrhunski uspjeh posebno zbog načina na koji smo to ostvarili uz šest pobjeda iz šest utakmica. To je vrhunski rezultat za sve navijače koji mogu uživati u ovim trenucima. Nismo niti u jednom trenutku doveli u pitanje pobjedu – rekao je Brezovec.