Krovna organizacija oduševljena napadačem Rijeke

UEFA hvali Kramarića: Samo je Ronaldo ove sezone bio bolji od njega

Marko Cvijanović

UEFA piše da je poslije uspješnih jesenskih igara na Kramarića otvoren »lov« u kojem sudjeluju »Bayer Leverkusen«, »Tottenham«, čak i »Chelsea«, isprovocirani »hat-trickom« protiv »Feyenoorda«



RIJEKA » Ima li išta ljepše za nogometaša kada autor u prvoj rečenici na sljedeći način sublimira njegov opus u 2014. godini: »Samo Cristiano Ronaldo može tvrditi da je nadmašio Andreja Kramarića ove sezone.«


Autor nije potpisan, ali iza hvalospjeva na račun najboljega igrača i strijelca riječkoga prvoligaša stoji krovna europska nogometna federacija UEFA koja je tekst pod radnim naslovom »Zvijezda 2014.« uvrstila na jučerašnju naslovnicu svojega posjećenoga portala.


Zlatna kopačka


U nastavku teksta stoji da je Kramarić u dresu »Rijeke« postigao 21 prvenstveni pogodak i da u utrci za »Zlatnu kopačku« zauzima drugo mjesto, odmah do nedodirljivoga Cristiana Ronalda. UEFA pritom podsjeća da je »Dinamo« prepustio Kramarića Rijeci prošle godine, a kao kuriozitet navodi izniman Andrejev učinak kada je u jednoj kup utakmici (protiv »Zmaja«, op. a.) zabio osam golova.




   »Nakon što je u lipnju napunio 23 godine, Kramarić je odigrao zapanjujuću jesen. Postigao je 21 gol u 17 utakmica HNL-a, pet u Europskoj ligi i dva u prva četiri nastupa za reprezentaciju, protiv Malte i Azerbajdžana«, piše UEFA, koja u veličanju napadača »Rijeke« koristi izjave izbornika »kockastih« Nike Kovača.



Odlazi, ne odlazi… Kao kidanje latice ruže. Ipak, odlazi! Naravno, Andrej Kramarić s Kantride. Bez obzira na to što mu je Rijeka aktivirala (dogovorno!) onaj dio ugovora »plus dvije godine«. Leicester City, Chelsea, Juventus, Milan, Atletico Madrid, Borussia Dortmund… Tko će ga znati u čijem sve dresu nije bio Kramarić posljednjih mjesec dana. Otac Josip drži sve konce operacije »Čudo s Kantride«. Mišković kaže, odlučit će otac i sin, Josip i Andrej, zaslužili su privilegij…   Jučer je Srećko Juričić govorio u šiframa (ne brojkama, obeštećenju), nego o tome kako se nešto valja iza brda, ali… Naravno, nije još za javnost. Da je tako, moglo se zaključiti iz razgovora s Josipom (Kramarićem), koji je bio sav u panici (i strahu), uvjeren da mi je Juričić šapnuo ime. Novoga Kramarićeva kluba, jasno. Ništa od toga. Danas nastavak trakavice, možda posljednje poglavlje pod naslovom »Hvala Riječanima, bilo je predivno!«. Autor Andrej! (O. R.)


   – Vidi se da je pravi golgeter – stoji komentar Nike Kovača, koji Kramarića uspoređuje s Davorom Šukerom, najboljim strijelcem hrvatske reprezentacije svih vremena, a danas predsjednikom Hrvatskoga nogometnoga saveza.


   UEFA piše i da je Kramarić svoju klasu potvrdio u prvenstvenoj pobjedi 6:0 protiv »Lokomotive« kada je postigao pet golova te da je poslije uspješnih jesenskih igara na njega otvoren »lov« u kojem sudjeluju »Bayer Leverkusen«, »Tottenham«, čak i »Chelsea«. Interes velikih europskih klubova posebno je isprovocirao maestralnom izvedbom i »hat-trickom« protiv »Feyenoorda«.


Sjajna forma


– Sačuvao sam loptu kojom sam zabio golove i koju su poslije potpisali moji suigrači. Sačuvao sam i dres koji će mi ostati u trajnoj uspomeni baš kao i onaj u kojemu sam debitirao za najbolju hrvatsku reprezentaciju. Poslije te utakmice protiv »Feyenoorda« dobio sam toliko poruka na mobitel da bi mi trebao cijeli dan da na sve odgovorim – rekao je Kramarić za UEFA-inu stranicu, ali ukazao da u životu svakoga strijelca dođe i razdoblje posta.


   – Bio sam u fantastičnoj formi, zabijao u skoro svakoj utakmici, ali znam da će doći i razdoblje kada neće biti tako – rekao je Kramarić kao da je predosjetio da neće postići pogodak u posljednje tri prvenstvene utakmice za »Rijeku«.


   Ta činjenica jamačno neće umanjiti interes klubova u predstojećem zimskom prijelaznom roku.


   – Ne, ovo nije scenarij iz snova jer sam uvijek sam vjerovao u sebe i nadao se da će doći ovakav trenutak u mojoj karijeri. Međutim, ne mislim se zadovoljiti ovime, želim napraviti puno više. Radim naporno i vjerujem da ću napraviti još više – zaključio je Kramarić.