Nova "čestitka" stigla na Kantridu

UEFA: Zbog Armadinih keltskih križeva, prazna D tribina protiv Lyona

Ivan Volarić

U suradnji s vodstvom KN Armada pripremamo žalbu. Pokušat ćemo UEFA-i objasniti da je keltski križ simbol koji se veže uz nastajanje naše navijačke skupine – kazao je dopredsjednik kluba Dean Šćulac



RIJEKA Na Kantridu je stigla nova „čestitka“ iz Nyona. UEFA-ina disciplininska komisija odlučila je da će nogometaši „Rijeke“ svoju iduću domaću europsku utakmicu (protiv Lyona) igrati pred praznom D tribinom.


UEFA je odlučila isprazniti Armadinu tribinu zbog zabranjenih simbola (keltski križevi) na navijačkim obilježjima na utakmici protiv„Betisa“, što je očito samo izlika da se „Rijeci“ ispostavi račun za akumulirane navijačke prekršaje (utrčavanje protiv Prestatyn Towna, te bakljade protiv Stuttgarta i Žiline). Osim toga klub je kažnjen s osam tisuća eura zbog toga jer na zapadnoj tribini nisu bile prohodne stepenice između sektora, označene žutom bojom.


“U suradnji s vodstvom KN Armada pripremamo žalbu. Pokušat ćemo UEFA-i objasniti da je keltski križ simbol koji se veže uz nastajanje naše navijačke skupine” – kazao je dopredsjednik kluba Dean Šćulac, a njegove riječi potvrdio i Denis Povh, tajnik KN Armada.




S Kantride je stiglo objašnjenje izbog čega je nekolicini navijača stiglo na kućnu adresu pismo iz kluba u kojem se traži oduzimanje godišnjih pretplatnih karti. Naime, u klub je iz MUP-a stigao popis ljudi koji su se protupravno ponašali i kojima se zabranjuje izdavanje vaučera za gostovanja, odnosno prodaja ulaznica za domaće utakmice. Problem je što na tom popisu očito ima nekoliko navijača koji su odradili svoje „zabrane“, a i nadalje se vode kao prekršitelji pod kaznom.


– Klub niti je tražio niti ima razloga tražiti da se nekome nešto zabrani. Mi samo moramo postupati po dužnosti jer smo u slučaju da prodamo pretplatnu kartu ili vaučer za gostovanje navijaču koji je na popisu za protupravno ponašanje u prekršaju. Razgovarali smo s čelništvom Armade koje će u suradnji s policijom pokušati dobiti neka saznanja nakon čega ćemo zajednički adekvatno reagirati – objasnio je Šćulac.