Traži se predsjednik...

Tko će nasljediti Huljaja? Mamić, Garača, a kandidat je i Boris Lalovac!

P. N.

Boris Lalovac/Foto Arhiva NL

Boris Lalovac/Foto Arhiva NL

Špekulira se i s imenom Borisa Lalovca, ministra financija u vladi Zorana Milanovića, koji je rođen u Splitu i osvjedočeni je navijač Hajduka. 



SPLIT Iznenadni odlazak sa mjesta predsjednika Hajduka Jasmina Huljaja, koji se sporazumno dogovorio sa članovima Nadzornog odbora o svom odlasku, odjeknuo je među navijače poput bombe. Nitko se niti u snu tome nije nadao. Taj odlazak iznenadio je one koji nisu baš dobro ili previše upućeni u stanju u klubu. Naime kada se znalo tko će biti izabran u NO kluba, krenula je, istina neslužbena priča kako će se članovi toga tijela na čijem je čelu sociolog Benjamin Perasović, zahvaliti na daljnoj suradnji Huljaju, ali i sportskom direktoru Saši Bjelanović. Sada već bivši predsjednik bio je valjda svjestan te spoznaje pa je odlučio otići nakon 7 mjeseci i 15 dana s mjesta prvog čovjeka kluba.


Tko će biti novi predsjednik? Prvi čovjek NO-a Benjamin Perasović na presici je najavio da će od danas (utorak op.a.) biti raspisan natječaj za izbor novog predsjednika. Ima dosta kandidata. Kao jedan od glavnih spominje se Zoran Mamić, sin vlasnika trgovačkog lanca Tommy, koji je glavni sponzor bijelih. Spominjao se već svojevremeno kao nasljednik Ivana Kosa. Osim njega špekulira se s imenom Borisa Lalovca, ministra financija u vladi Zorana Milanovića, koji je rođen u Splitu i osvjedočeni je navijač Hajduka. Isto tako u opticaju je ime Igora Garače, ekonomiste iz Zagreba, čiji je otac Željan dekan Ekonomskog fakulteta u Splitu. Garača je bio u užem izboru prije tri godine kada je izabran Ivan Kos. Jedino je sigurno Perasović i društvo što brže trebaju izabrati nasljednika Jasmina Huljaja.


Čini se da neće samo birati novi predsjednik, postoje istina ne službene indicije da bi i sportski direktor Saša Bjelanović mogao otići, njemu ugovor sa klubom ističe na kraju prvenstvene sezone. Ne bih nas iznenadilo da Bjelanović ode jer je zajedno s bivšim trenerom Željkom Kopićem stavio na raspolaganje mandat Huljaju nakon poraza kod kuće od Gorice. Sada bivši predsjednik nije prihvatio njihove ostavke. U prilog tezi o mogućem odlasku sportskog direktora ide izjava Perasović kako NO daju punu podršku vodtelju Akademije Krešimiru Gojunu, sportskom direktoru Saši Bjelanoviću, te treneru Siniši Orešćaninu. Zna se iz iskustva što to znači kada se nekom javno pruža puna podrška…