Poraz protiv Belgije

Štimac: Nismo zaslužili poraz; Kranjčar: U velikoj smo krizi

Hina



ZAGREB - Strijelac jedinog pogotka za hrvatsku reprezentaciju u večerašnjem porazu od Belgije (1-2), Niko Kranjčar smatra kako se ‘Vatreni’ nalaze u velikoj krizi.


 ”U velikoj smo krizi koju već godinama nismo imali,” kazao je Kranjčar nakon utakmice. Veznjak kijevskog Dynama na posudbi u Queens Park Rangersu smatra kako razlog poraza ne leži u izboru formacije, već u direktnim pogreškama koje su odlučile pobjednika.


“Ipak, veseli igra u drugom poluvremenu. Nakon što smo gubili 0-2 nismo se raspali.




Kranjčar smatra kako je sada najvažnije ‘skupiti glave’ i koncentrirati se na ključnu utakmicu u Glasgowu.


“Vjerujem kako možemo Škotima uzvratiti za poraz u Zagrebu,” zaključio je Kranjčar.


 Ivan Rakitić  istaknuo je kako su ‘Belgijanci iskoristili dvije velike pogreške’ koje su nažalost, odlučile pitanje pobjednika.


“Bili smo čvrsti, kontrolirali smo igru, no sekunda je bila dovoljna da Belgija iskoristi našu pogrešku. Sada se moramo skupiti. Ispred nas je još jedna utakmica koju moramo dobiti,” poručio je veznjak Seville.


Štimac: Nismo zaslužili poraz


 ”Nismo zaslužili poraz. Utakmicu su odlučile neshvatljive pogreške i manjak koncentracije. Želio bi čestitati igračima što su u drugom poluvremenu pokazali hrabrost, zalaganje i htijenje protiv sjajnog protivnika i uspjeli smanjiti rezultat,” kazao je izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Igor Štimac nakon poraza od Belgije (1-2).


Štimac je istaknuo kako su pogreške za prvi i drugi belgijski pogodak bile šok za cijelu ekipu, nakon kojih je trebalo ostati sabran.


“U konačnici možemo biti zadovoljni kako je završilo jer smo igrali protiv moćne reprezentacije,” kazao je Štimac naglasivši kako se hrvatska vezna linije nije uspjela nositi sa belgijskim igračima na sredini terena.


Kao glavni razlog poraza Štimac je istaknuo ‘indisponiranost nekih pojedinaca i manjak koncentracije’. Branio je svoju odluku da Hrvatska zaigra u 3-5-2 formaciji naglasivši kako su ‘stoperi odigrali vrhunski’.


Hrvatska je večerašnjim porazom ugrozila plasman u dodatne kvalifikacije za SP 2014. godine, a vizu za ‘baraž’ loviti će u utorak u Glasgowu protiv Škotske.


“Moramo osvježiti momčad i popričati o svemu. Glave moraju biti prave. Bolji smo od Škotske,” kazao je Štimac i još jednom ‘udario’ po novinarima.


“Pojedini mediji žele prikazati kako je narušen odnos između mene i igrača i kako nema sklada u našoj ekipi što je velika laž,” zaključio je Štimac.