Stvaranje jake Rijeke

Stadion, kamp i momčad za naslov prvaka!

Orlando Rivetti

U dvije godine napravili smo više nego što sam mislio da je moguće. Cilj broj jedan je igrati Europu svake godine. A kako sam najavio, nakon treće godine napast ćemo vrh hrvatskog nogometa – kaže Mišković



RIJEKA » Jedna utakmica, jedan tekst i jedan poraz ne mogu srušiti kuću koja se na Kantridi gradi više od dvije godine. Jedan projekt. Damir Mišković izbacio je iz tijela – otrov. Sezona se bliži kraju, još četiri prvenstvene i dvije Kup utakmice, prije spuštanja zastora. 


   – Rijeka nikada ranije nije izborila Europu. Pred nama je finale Kupa. Cilj je bio dati šansu mlađima da vidimo na koga možemo računati. Nismo opterećeni rezultatom do kraja sezone. Koncentracija je samo na Kup. Želimo trofej, bilo bi lijepo, ali neće biti tragedija ako ne uspijemo. Napravili smo sjajan rezultat te veliki korak u organizaciji kluba. 


  Jeličićeve pohvale


U emisiji HNL-a, u ponedjeljak, komentator Joško Jeličić hvalio je Rijeku kao primjer?




   – Nisam gledao, u ponedjeljak mi zaista nije bilo do nogometa. Ali hvalio je s razlogom. Tu su i navijači, pokazali su privrženost i ljubav, žele jaku i moćnu Rijeku. Na čelu s Armadom. Stadion je dobro popunjen, najbolja potvrda da smo na dobrom putu. Navijanje je fantastično. Putokaz što želi Rijeka. O drugim stvarima ne bih više. 


  Rijeka iduće sezone još jača?


   – Nadam se. U dvije godine napravili smo više nego što sam mislio da je moguće. Sport nije matematika. Neće uvijek biti tako lijepo, bit će i poraza… Dovest ćemo neke igrače, ali ako i ne uspijemo, dovoljno smo jaki. Neki se, istina, moraju još probuditi. 


  Nema više gorčine u stilu – odlazim, ako…? 


   – Znam kako je u vašem poslu, traži se bombastična izjava, izvuče se iz konteksta. Imamo još šest utakmica, truje se klima – neistinama. Stvar je u tome želimo li jaku Rijeku, navijači su pokazali da žele, ja ću im to omogućiti! To je bio sukus moje izjave, a ne izjašnjavanje navijača. Oni su pokazali što hoće. Uz Rijeku su stalno, i prije mene kada nije išlo… 


  Puno dobroga


Stadion? 


   – Projekt ide dalje, kao što je rekao gradonačelnik Obersnel, velika skupina ljudi radi na tome. U posljednja tri mjeseca napravljeni su veliki pomaci po pitanju stadiona i kampa na Rujevici. Radovi na stadionu počet će prije kraja prosinca, a na kampu ranije… U prvoj fazi nadamo se barem dva, tri terena. 


  Dvije godine uspješna rada u svim segmentima?


   – Cilj broj jedan je igrati Europu svake godine. A kako sam najavio, nakon treće godine napast ćemo vrh hrvatskog nogometa. Dinamo li nekog drugog, svejedno. Radit ćemo dodatno da budemo dovoljno snažni za taj pothvat. Liga je izjednačena. Puno je dobroga u našem nogometu, nedostaje infrastruktura, ali nije to najcrnija stvar u Hrvatskoj. Priče o »ovome i onome«, mogu biti navijačke. Nije, međutim dobro kada se pretjeruje, ni u čemu. 


  Rekli ste, napasti naslov poslije tri godine?


   – Jesam. Nakon što stabiliziramo klub, a to smo napravili. Zavisi koje ćemo igrače stvoriti, a koje dovesti za kvalitetan sastav. Ne ovisi samo o nama, i drugi će se pojačavati. Zavisi koliki će im biti budžet.