Slijede mu sankcije

Sharbini se na treningu ispričao suigračima: ‘Dogodila mi se žuta minuta’

Ivan Volarić

Točno je da nisam zadovoljan statusom i da nisam htio putovati u Osijek, ali sam isto tako svjestan da sam pogriješio i da nisam smio tako reagirati – kaže Anas



RIJEKA Obitelj Sharbini silno su pogodili komentari navijača na službeno klupsko objašnjenje da Anas nije otputovao u Osijek jer je zakasnio na polazak autobusa s Rujevice. Istina je nešto drugačija, tvrde Anas i njegov otac Jamal, iako suštinski ne mijenja na stvari: kapetan »Rijeke« napravio je veliku glupost zbog koje će biti kažnjen. Kaže Anas da nije zakasnio na autobus, već je odbio putovati u Osijek jer je nezadovoljan svojim statusom u momčadi. U prijevodu, Sharbini nije želio u Osijek kada je na posljednjem treningu shvatio da neće biti u početnoj momčadi, a to je ruku na srce razumljiva odluka uzmu li se u obzir okolnosti u kojima se igrala utakmica u Osijeku, puna žestokih duela.


Isprika navijačima


– Točno je da nisam zadovoljan statusom i da nisam htio putovati u Osijek, ali sam isto tako svjestan da sam pogriješio i da nisam smio tako reagirati. Zbog toga ću snositi sankcije. Jednostavno mi je došla žuta minuta, jer mislim da trebam više igrati. Međutim, ovo nije način na koji sam trebao regirati i zato sam se na treningu nakon utakmice u Gradskom vrtu ispričao i suigračima i treneru, a koristim priliku i da se ispričam navijačima – poručio je Anas.


Trener »bijelih« Matjaž Kek oduvijek je imao poseban odnos s Anasom, što ne znači da bilo tko u ekipi, pa ni Sharbini, može uživati poseban status. Slovenski stručnjak jednostavno misli da Anas nije u stanju izdržati napore koje sobom nose utakmice na gostovanjima kakva je bila ova u Gradskom vrtu i zbog toga ga nerijetko ne koristi na takvim susretima, te ga čuva za domaće utakmice kakva je bila ona protiv »Splita« ili kakva slijedi protiv »Istre 1961«.


Često griješi




– Anas se ogriješio o klupsku disciplinu i njemu kao kapetanu to ne služi na čast – započeo je Kek na temu »nestašni Anas«. – Razgovarao sam s njim kao kapetanom, čuli smo se i to je sada stvar kluba. Znam kako ću reagirati. Nekorektno je do ostalih igrača i svlačionice, ali za mene tu priča završava.


Slijedi dakle novčana kazna, vjerojatno će Anas ostati bez 10 tisuća eura koliko propisuje klupski disciplinski pravilnik.


– Tražit ću kaznu koja mislim da je primjerena, ali to su interne stvari. Razgovarao sam s njim i za mene je on isto čovjek koji može pogriješiti, iako je činjenica da griješi malo prečesto. Ništa, idemo dalje, sve drugo je stvar kluba.


Anas, dakle, konkurira za idući susret s »Istrom 1961«.


– To ćemo još vidjeti, na kraju krajeva, treba vidjeti kakva će biti kazna, a ona mora biti drastična, jer inače će doći do anarhije. Dogodile su se neke stvari koje su nedopustive – rekao je Kek.