Dodatne kvalifikacije

Šesnaest reprezentacija u utrci za četiri preostala mjesta za EURO 2020.

Hina

Foto REUTERS

Foto REUTERS



ZAGREB Čak 16 reprezentacija borit će se za preostala četiri mjesta koja vode na Europsko nogometno prvenstvo 2020. godine.


Održat će se četiri mini turnira sa po četiri sudionika, a pobjednik sa svakog će dobiti kartu za europsko prvenstvo.


U play-offu A igrat će Island, te tri od četiri ekipe iz kvarteta Bugarska, Izrael, Mađarska i Rumunjska. Ždrijebom će biti odlučeno koje će tri reprezentacije ostati u ovoj skupini, a koja će preseliti u skupinu C gdje se nalaze Škotska, Norveška i Srbija.




U dodatnim kvalifikacijama skupine B nalaze se Bosna i Hercegovina, Slovačka, Irska i Sjeverna Irska, a u skupini D Gruzija, Sjeverna Makedonija, Kosovo i Bjelorusija.


Već je poznato kako će u polufinalu skupine B igrati BiH i Sjeverna Irska, te Slovačka – Irska, u skupini C igrat će Norveška i Srbija, dok Škoti još čekaju protivnika, a u skupini D snage će odmjeriti Gruzija i Bjelorusija, te Sjeverna Makedonija i Kosovo.


Kod domaćinstva polufinalnih susreta gledao se renking reprezetacija, dok će domaćini finalnih susreta bit će određeni ždrijebom.


Ždrijeb play-offa je na rasporedu 22. studenog, polufinala su 26. ožujka, a finala 31. ožujka.


DODATNE KVALIFIKACIJE


Play-off A: Island, te tri ekipe od četiri ekipe (Bugarska, Izrael, Mađarska, Rumunjska)


Polufinala:Island – ?? – ?Play-off B: Bosna i Hercegovina, Slovačka, Irska i Sjeverna Irska Polufinale:BiH – Sjeverna IrskaSlovačka – IrskaPlay-off C: Škotska, Norveška, Srbija, te jedana od četiri ekipe (Bugarska, Izrael, Mađarska ili Rumunjska Polufinale:Norveška – SrbijaŠkotska – ?Play-off D: Gruzija, Sjeverna Makedonija, Kosovo i Bjelorusija. Polufinala:Gruzija – BjelorusijaSjeverna Makedonija – Kosovo