Prva prijateljska utakmica

Rijeka bolja od trećeligaša Stupnika: Anas se vratio pogotkom i asistencijom

Ivan Volarić

U prvome poluvrememu svidjeli su se Dražen Pilčić i Antonini Čulina, dvojica igrača koja su bila najopasnija po suparnički gol



VRATA – Nogometaši “Rijeke” i trećeligaš “Stupnik” (šesta momčad Treće HNL – središte) priredili su prvorazredni društveni događaj u Vratima.


Iako utakmica nije bila najavljena okupilo se gotovo 200 znatiželjnika. Dio njih potegao je iz Rijeke da bi vidio više od dvije momčadi “Rijeke” u prvoj pripremnoj utakmici. Trener Matjaž Kek ravnomjerno je rasporedio minutažu između 22 igrača (nisu igrali Mance i Bertoša), koji su istrčali  na travnjak.



Igrališta Gmajna. Gledatelja: 150. Sudac: Kukuljan (Podkilavac). Pomoćnici: Klarić (Ratulje) i Linić (Lukeži). Strijelci: 1:0 Pilčić (5′), 2:0 Benko (63′), 3:0 Sharbini (79′), 4:0 Pokrivač (90′). RIJEKA: Vargić (od 76′ Raspor), Boras (od 46′ Tomečak), Marić (od 46′ Knežević), Lešković (od 46′ Pokrivač), Škarabot, Močinić (od 46′ Brezovec), Zlomislić (od 46′ Maleš), Jugović (od 31′ Ajayi, od 46′ Sharbini), Mujanović (od 46′ Kvržić), Pilčić (od 31′ Tadić, od 46′ Benko, od 75′ Ajayi), Čulina (od 46′ Alispahić).STUPNIK: Pipić, Rovčanić, Tomas, Makarun, Ivanić, Domitrović, Deželić, Šporčić, Štulec, Zelenika, Agić. Još su igrali: Perković, Šimić, B. Jerković, M. Jerković, Mikulinec, Batarilo, Miović.




U prvome poluvrememu svidjeli su se Dražen Pilčić i Antonini Čulina, dvojica igrača koja su bila najopasnija po suparnički gol. Uostalom, zaslužni su i za jedini pogodak Riječana do odmora. U 5. minuti Antonini Čulina je prošao lijevom stranom, zavrnuo loptu na vrh peterca gdje je ubačaj spremno dočekao Pilčić i glavom pospremio loptu u mrežu – 1:0. Ostali novaci su se uklopilo u prosječno izdanje. Lešković je igrao na stoperu, Boras na desnom boku, Tadić i Ajayji ušli nakon pola sata, a Zlomislić je djelovao prilično impresivno u nekoliko duela na sredini terena. Konačno je došao igrač koji je u stanju “istući” Jasmina Agića, bivšega igrača “Rijeke”, koji je stožerni igrač trećeligaša iz okolice Zagreba!


U nastavku su ušle one uvjetno rečeno udarne snage. Kek je u rasporedu 4-2-3-1 poslao na teren sljedeću jedanaestorku: Vargić – Tomečak, Knežević, Pokrivač, Škarabot (ostao je u igri) – Maleš, Brezovec – Kvržić, Alispahić, Sharbini i Benko. Anas Sharbini i Leon Benko nakon nekoliko neuspješnih kombinacija “nanjušili” su se u 63. minuti. Anas je primio loptu na lijevoj strani, uputio prizemni udarac u suprotni kut. Benko je dodirnuo loptu onoliko koliko je bilo potrebno da zasmeta vrataru za 2:0. Kako je sunce počelo zalaziti za obližnje brdo tako je igra Riječana postaja sve tečnija, a gosti počeli sve više gubiti dah. 


Doduše, u tom periodu igre igrači “Stupnika” stigli do svoje jedine prave prilike. Miović je u 78. minuti izašao sam ispred Raspora koji je pravoremenim istrčanjem spasio svoju mrežu. U nastavku akcije lopta je stigla do Anasa Sharbinija koji se namjestio na udarac na otprilike 18 metara od vratiju. Uslijedio je dobro odmjereni udarac, lopta je dodirnula nekoga od braniča “Stupnika” i prevarila vratara Pipića – 3:0. Anas Sharbini predstavio se u bijelom dresu pogotkom i asistencijom…


U 90. minuti “bijeli” su četvrtim pogotkom zaokružili pobjedu nakon što je Škarabot poslije udarca iz kuta vratio loptu na suprotnu vratnicu gdje je Pokrivaču preostao lakši dio posla.