Antonini Čulina

RAPORT IZ ŠVICARSKE: St. Gallen se pojačava za Rijeku, ali teško može proći Rujevicu

Ivan Volarić

Antonin Čulina/R. BRMALJ

Antonin Čulina/R. BRMALJ

Meni osobno je atmosfera na njihovom stadionu najbolja u Švicarskoj - kaže bivši junior Rijeke, koji je dugo godina igrao u Luzernu



RIJEKA Antonini Čulina prošle zime pridružio se Niki Datkoviću u poljskoj Cracoviji, nakon što je nekoliko sezona proveo u redovima švicarskog prvoligaša Lugana. Bivši junior Rijeke, inače rođeni Zadranin, dobro zna što »bijeli« mogu očekivati u trećem pretkolu ukoliko se susretnu sa St. Gallenom. Čulina je još uvijek dosta vezan uz švicarski nogomet, naravno da dobro poznaje tamošnje nogometne prilike.


– St. Gallen je po mentalitetu tipična njemačka momčad, ne mogu ih definirati po stilu igre, ali sam siguran da je Rijeka bolja i kvalitetnija momčad i da će ukoliko se susretnu izboriti prolaz. St. Gallen nije klub iz vrha švicarskog nogometa, međutim meni osobno je atmosfera na njihovom stadionu najbolja u Švicarskoj. Stvarno je gušt igrati pred njihovom publikom. Dugo nisu igrali u Europi i sigurno će biti euforija kada bude dolazila Rijeka. Dobili su sada na otvaranju sezone Basel, pojačali momčad s nekoliko igrača – govori 26-godišnji Zadranin, koji će podcrtati nekoliko imena.


– Doveli su odličnog, iskusnog stopera Vilotića iz Grasshoppersa, našeg veznjaka Kukuruzovića iz Vaduza (svojevremeno nesuđenog pojačanja Rijeke op. a). Imaju opasne špice, posebno Cedrica Ittena, koji je na posudbi iz Basela. Dobra su ekipa i to nije sporno, ali ipak mislim da je Rijeka sa svojim karakterom, europskim iskustvom i činjenicom da uzvrat igra na svojoj Rujevici s brzim terenom u prednosti. Švicarcima će se teško biti prilagoditi na ono što ih očekuje u uzvratu na Rujevici – rekao je Čulina.