Serie A

Pjaca i Brozović zabili za pobjede Fiorentine i Intera

P. N.

Marko Pjaca (Fiorentina)/Foto REUTERS

Marko Pjaca (Fiorentina)/Foto REUTERS



ZAGREB Hrvatski nogometni reprezentativac Marko Pjaca bio je strijelac i asistent u 3:0 domaćoj pobjedi Fiorentine protiv SPAL-a u susretu 5. kola Serie A. Pjaca je svojim prvim golom za svoj novi klub doveo Fiorentinu u vodstvo u 18. minuti iskoristivši veliku pogrešku gostujućeg braniča Faresa koji je promašio loptu u vlastitom petercu. Štoviše, Fares je svojom nespretnom reakcijom čak i primirio loptu za Pjacu koji je preciznim udarcem s pet metara zatresao mrežu. Na 2:0 povisio je Milenković u 28. minuti da bi konačnih 3:0 postavio Chiesa u 56. minuti, prethodno je Pjaca uspio u kaznenom prostoru gostiju sačuvati loptu u svom posjedu u duelu s dva braniča SPAL-a da bi natrčali Chiesa zakucao loptu u mrežu. Stoper Lorenco Šimić igrao je za SPAL od 57. minute.


Ranije u subotu je bivši kapetan hrvatske reprezentacije Darijo Srna odigrao svih 90 minuta, dok je aktualni reprezentativac Filip Bradarić bio na terenu do 78. minute u 0:2  porazu Cagliarija na gostovanju kod Parme. Marko Pajač ostao je čitavu utakmicu na klupi Cagliarija. 


Marcelo Brozović zabio je jedini pogodak za Inter u gostujućoj pobjedi nad Sampdorijom. Brozović je postigao pogodak vrijedna tri boda u 90. minuti utakmice. 




Juventus je vodeći s 12 bodova i utakmicom manje od druge Fiorentine  i trećega Sassuola koja imaju 10 bodova.