Nogometni biznis

PLES MILIJUNA: Šampionska generacija donijela je Rijeci 22 milijuna eura, ali to nije sve

P. N.

Na Rujevici je ostalo još pet igrača iz šampionskih dana/Foto ARHIVA NL

Na Rujevici je ostalo još pet igrača iz šampionskih dana/Foto ARHIVA NL

Sluga, Župarić, Žuta, Gorgon i Pavičić, kao kapital dobiven za Gavranovića, mogli bi donijeti još desetak milijuna eura.



RIJEKA U Iščekivanju formalne potvrde transfera Filipa Bradarića u Cagliari na Rujevici mogu u miru napraviti još jednu inventuru poslovne knjige koja na svojim koricama ima zlatnim slovima upisano: šampionska generacija. Filip Bradarić je 11. igrač iz kruga od 15-ak igrača koje je prije dvije sezone Matjaž Kek koristio u borbi za duplu krunu koji je napustio Rijeku. Donio je ujedno najviše 5,5 milijuna eura, nakon njega slijede: Mitrović (4), Ristovski (3), Elez (3), Mišić (2,5), Andrijašević (2,15; 50 posto transfera otišlo je Dinamu), Maleš (0,5), Vešović (0,5) i Matei (0,4). Kulušić i Bezjak su jedini otišli bez obeštećenja, dok je za Marija Gavranovića dobiven igrač – Domagoj Pavičić. Dakle, oko 22 milijuna eura donijeli su od svojih transfera članovi momčadi osvajača duple krune, no time nije iscrpljena šampionska supstanca na Rujevici.


U svlačionici Matjaža Keka ima još nekoliko oslonaca šampionske Rijeke koji će sigurno klubu donijeti zaradu od desetak milijuna eura. Sluga, Župarić, Žuta, Gorgon i Pavičić, kao kapital dobiven za Gavranovića sigurno imaju svoju vrijednost na tržištu. Kada se sve to zbroji ispada da je Rijeka ipak prilično dobro naplatila osvajanje duple krune bez obzira na to što u nekim slučajevima nije dosegnuta optimalna tržišna cijena (Vešović…).