Upala tetive

Novi šok za Zlatka Dalića i “kockaste”: Bez Rakitića protiv Slovačke!

Marko Cvijanović

Reuters

Reuters

Veznjak Barcelone prekinuo je nedjeljni trening zbog upale Ahilove tetive koja zahtjeva mirovanje barem tjedan dana



RIJEKA – Novi šok za Zlatka Dalića: Hrvatska će u odlučujućoj utakmici kvalifikacija za Europsko prvenstvo protiv Slovačke na Rujevici nadolazeće subote igrati bez Ivana Rakitića.


Veznjaku “Barcelone” upalila se Ahilova tetiva s kojom već izvjesno vrijeme ima problema, a zbog čega je prekinuo nedjeljni trening i zbog čega mora pauzirati barem tjedan dana, što znači da je izgubljen za Slovačku. Rakitić će se pojaviti na današnjem okupljanju “kockastih”, pozdraviti s izbornikom i suigračima, ali će već u večernjim satima odletjeti za Barcelonu gdje će nastaviti s terapijama.


– Baš mi je krivo, jedva sam čekao igrati protiv Slovačke, žao mi je što neću moći pomoći momčadi, ali uvjeren sam da će dečki uspjeti i bez mene. Uostalom, pobijedili su Slovačku u prvoj utakmici i bez mene, vjerujem da će tako biti i sada u Rijeci. Bit ću svim srcem uz njih – rekao je Rakitić. 




Dalić je tako, poslije kartoniranih Lovrena i Vide, ostao uoči Slovačke bez još jednog stožernog prvotimca. Hrvatski je izbornik zbog toga aktivirao pretpozive veznjaku Cagliarija Marku Rogu i braniču Hajduka Josipu Juranoviću.