Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 7° 6
Sutra: 7° 7° 6
19. ožujka 2019.
Stigle prinove na Kantridu

Novi riječki tercet: stigli Palibrk, Čehič i Sušac

Uroš Palibrk, Damir Čehić i Adam Sušac / Foto Sergej DRECHSLER
Uroš Palibrk, Damir Čehić i Adam Sušac / Foto Sergej DRECHSLER
Autor:
Objavljeno: 29. siječanj 2012. u 10:30 2012-01-29T10:30:54+01:00

RIJEKA Otprilike 24 sata prije polaska prve momčadi na dvanaestodnevne pripreme u Hercegovinu, na Kantridi su sazvali konferenciju za novinare i predstavili trojicu prinova. Predsjednik »bijelih« Robert Komen je više nego dvostruko stariji od sve trojice golobradih mladića koji su istrčali pred novinare: 22-godišnjeg Adama Sušca, 20-godišnjeg Damira Čehiča i 19-godišnjeg Uroša Palibrka. Stoper i dva napadača. Sušac i Čehič potpisali su dvogodišnji ugovor (godina plus godina), a Palibrk je ustupljen na posudbu od »Milana« do ljeta. 

    – Drago nam je da smo u mogućnosti predstaviti troje naših novih mladih igrača – započeo je Komen. – Bitno je spomenuti da ne želimo odustati od naše klupske strategije, govoreći u prvom redu o dovođenjima igračima. Unazad godinu dana govorio sam da želimo imati igrače koji u pravilu dolaze pod kontroliranim uvjetima, bilo da su kvalitetno skautirani, bilo da su provjeravani kod nas na probi ili je riječ o igračima koji imaju određeni životopis. Redom, Damir Čehič se dokazao kroz probne utakmice i struka je rekla da zadovoljava. Adam Sušac je bio mladi reprezentativac do 19 godina, a Uroš Palibrk je dio jednog našeg zanimljivog projekta koji radimo u suradnji s njegovim menadžerom Predragom Naletilićem, odnosno »Milanom«. Uroš dolazi na posudbu. Doveli smo mlade, perspektivne igrače i ja im prije svega želim da se nametnu i da budemo zadovoljni i mi i oni. 

   Slovenski štih

Kao i obično u ovakim prilikama, svaki od igrača dobio je priliku podijeliti s novinarima svoja očekivanja u »bijelom« dresu. 

    – Moja očekivanja su da na proljeće dobijem što veću minutažu i da se nametnem treneru – kratko je kazao Damir Čehič, koji je na Kantridu stigao iz redova slovenskog drugoligaša »Bele Krajine«. 

    Varaždinski branič Adam Sušac također se nada izboriti za pristojnu minutažu, ali i da će »Rijeka« započeti svoj novi uzlet. 

    – Moja očekivanja na klupskoj razini su da, ako ne ove sezone, onda iduće uđemo u borbu za Europu i što bolji plasman u HNL-u. Zahvalio bih se predsjedniku i stručnom stožeru na korektnosti, a posebno mojem menadžeru Danku Đikiću koji mi je omogućio dolazak u »Rijeku« – rekao je Sušac. 

    Najzvučnije i najmlađe ime stiglo je posljednje na red. 
   

– Vrlo zadovoljan sam što sam došao u Rijeku – govorio je Uroš Palibrk, još jedan novopečeni riječki Slovenac. – Gledat ću napraviti što bolje da pomognem sebi i klubu, da odigram što više utakmica i zabijem što više golova. 

   Vratar i veznjak

Kaže mladi napadač »Milana« da o »Rijeci« ne zna puno osim da je klub iz vrha HNL-a, ali mu je bilo drago čuti da u »bijeloj« svlačionici ima dosta igrača kojima je ostao u dobrom sjećanju. Naime, Palibrk je u dresu »Milana« s dva pogotka torpedirao »Rijekine« nade na turniru Nereo Rocco 2009. godine. Baš ta generacija »bijelih« danas čini gro aktualnog igračkog kadra prve momčadi. 
 

  – Po imenima se ne sjećam niti jednoga igrača iz te »Rijekine« ekipe, ali kada ih vidim, onda ću se možda prisjetiti – kratko je rekao Palibrk. 

    Prijelazni rok na Kantridi još nije završio. U planovima trenera Ive Ištuka je dovođenje još jednog igrača koji bi mogao igrati na mjestu lijevog veznog igrača. 

Mogući angažman Argentinca D'Angela prolongiran za ljeto

 Predsjednik »bijelih« Robert Komen potvrdio je i da se odustalo od angažamana argentinskog veznjaka D'Angela koji se spominjao prošlih dana. 

   

 – Struka je rekla da bi to možda trebali ostaviti za ljeto. Nismo htjeli ispasti usiljeni. Problem je, međutim, što smo si sami stvorili vremenski tjesnac, da smo imali informaciju o D'Angelu prije mjesec dana vjerojatno bismo drugačije reagirali. Presudio je nedostatak vremena za donošenje kvalitetne odluke i u tom smislu napravili smo pogrešku što nismo krenuli ranije u priču pripremanja popisa igrača za eventualna dovođenja. Sigurno da je ideja oko D'Angela jako zanimljiva – rekao je Komen. 

    – Dolazi Šćrbec – tumači Komen. – Putuje s momčadi na pripreme, ali treba dokazati je li on igrač za »Rijeku« ili ne. Stručni stožer je mišljenja da nam je potreban treći vratar. Postoji dakle mogućnost i da dođe vratar. Struka je tu da da svoje mišljenje premda mislim da je u najvećoj mjeri momčad kompletirana u ovoj fazi. 

    Osim Šćrbeca u Međugorje bez ugovora odlazi Željko Tomić, još jedan veznjak. 

    – Neka struka sve još jednom vidi i procijeni. Ne želimo stvarati dodatne troškove ako oni nisu potpuno sigurni u svoje procjene – rekao je predsjednik »bijelih«.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.

HNK Rijeka