Prva HNL

Nogometaši Dinama pobijedili Istru 1961 i učvrstili vodeću poziciju na prvoligaškoj ljestvici

Hina

Nogometaši Dinama pobijedili su u utakmici 19. kola Prve HNL Istru 1961 sa 5-1 (2-0) i povećali svoje vodstvo na ljestvici. 

Nogometaši Dinama očekivano su izborili 14. prvenstvenu pobjedu i učvrstili vodeću poziciju na prvoligaškoj ljestvici.


Dinamo je terensku premoć uspio realizirati u 19. minuti kada je Nikola Moro lukavo izveo slobodan udarac sa 20-ak metara i prizemnim udarcem “ispod živog zida” uspio prevariti nemoćnog vratara gostiju Ćorića.


U 38. minuti Olmo je odlično uposlio Sosu koji centrira do Soudanija koji prizemnim udarcem iz blizine povećava vodstvo Dinama.




U dugom poluvremenu nogometaši Istre 1961 zaigrali su otvorenije i agresivnije prema golu domaćih i već u 49 minuti Matjaž glavom prebacuje  loptu do Maksimovića koji ju  opet udarcem glavom prosljeđuje u mrežu i vraća goste u susret.


Sreća i odlična intervencija vratara Dominika Livakovića  spriječili su u 62. minuti izjednačenje  do kojega nije došlo zato što je Livaković čudesnom intervencijom uspio zaustaviti udarac Jelavića s udaljenosti od nekoliko metara. 


Najbolji pojedinac u momčadi Dinama Dani Olmo sve je pripremio Anti Ćoriću u 78. minuti kada mu je petom ostavio povratnu loptu na 20-ak metara od gola koju Ćorić šalje u mrežu.


Sedam minuta prije kraja utakmice i samo minutu nakon što je ušao u igru Armin Hodžić je povećao na 4-1 kada je povratnu loptu Suodanija iz okreta poslao u mrežu, a isti igrač u sudačkoj nadoknadi postavlja konačnih 5-1.


Istra 1961 ostala je sa 16 bodova na predposljednoj poziciji i momčadi iz Pule predstoji grčeviti put za ostanak u ligi, ali i za financijsku konsolidaciju kluba.


Utakmica je odigrana na  stadionu Maksimir, a sudio je pred  300 gledatelja Bel iz Osijeka.


Strijelac: 1-0 Moro (19), 2-0 Soudani (38), 2-1 Maksimović (49), 3-1 Ćorić (78), 4-1 Hodžić (83), 5-1 Hodžić (90+2).