Od Korenskog do Kantride

Navijači ‘bijelih’ obožavali Gorana Brajkovića: Nikad nije želio zaigrati za Dinamo ili Hajduk

Ivan Volarić

Goran je održao svoje obećanje navijačima »Rijeke«, a sudbina je htjela da je vrijedni veznjak svoje posljednje utakmice odigrao u dresu kojega je neizmjerno i neskriveno volio



Goran Brajković rođen je 17. srpnja 1978. godine u Rijeci. Odrastao je u obiteljskom domu u Korenskom, a svoje prve nogometne korake napravio je u opatijskom nogometnom klubu iz kojega je u ljeto 1998. godine, na poziv trenera Nenada Gračana, stigao na Kantridu.


Od ljeta 1998. godine do odlaska iz »Rijeke« u ljeto 2003. godine Brajković je u bijelom dresu odigrao 149 službenih utakmica i postigao 13 golova. Bio je dijelom generacije nesuđenih prvaka Hrvatske 1999. godine te dobrim igrama u toj sezoni osigurao status mladog reprezentativca Hrvatske.


Kasnije je kao igrač sredine terena bio pozvan i u redove kombinirane A reprezentacije tijekom turneje u Južnoj Koreji 2001. godine. Nakon odlaska iz »Rijeke« igrao je za kijevski »Arsenal« (2003./04.), »Pomorac« (2004.), slovensku »Belu Krajinu« (2005./07.), islandski »Kopavogs« (2007./08.), albanski »Flamurtari« (2008./09.), te grčku »Kastoriju« (2009.).




Igračku karijeru zaključio je prošle godine tamo gdje je i počeo, u redovima opatijskog četvrtoligaša te istodobno započeo s trenerskim radom u omladinskom pogonu. Navijači »Rijeke« posebno će ga pamtiti,  osim po »lažnjaku« za treći pogodak na dupke ispunjenom Poljudu u završnici sezone 1998./99. godine, po nebrojeno puta izrečenoj izjavi da nikada ne bi mogao igrati za »Hajduk« i »Dinamo«.


Goran je održao svoje obećanje navijačima »Rijeke«, a sudbina je htjela da je vrijedni veznjak svoje posljednje utakmice odigrao u dresu kojega je neizmjerno i neskriveno volio. Tijekom nedavnog nastupa veterana »Rijeke«  u Istri Goran Brajković proglašen je najboljim strijelcem turnira.


Iza preminulog Gorana, osim tugujuće rodbine, brojnih prijatelja, suigrača, te vojske navijača »Rijeke«, ostali su i neutješna supruga Marina, te kćeri Gabrijela i Lucija.