Sve spremni za večerašnji derbi

Navijači Stuttgarta uz obilje piva popodne provode na plaži Kantrida

Edi Prodan

U za njih pripremljenoj "fun beach zoni", neposredno uz popularni beach bar "Morski prasac" i uz diskretni nadzor kako djelatnika Protecta, tako i snaga policije, vedri su dan provodili u ležanju na plaži, sunčanju i kupanju u poprilično hladnom moru



RIJEKA Već od ranih popodnevnih sati na plaži Kantrida počelo je okupljanje navijača Stuttgarta. Prema procjenama do 15 sati pristiglo ih je, većinom osobnim automobilima, dvjestotinjak tako da su na parkirnim mjestima u Pulskoj ulici prevladavali  automobili njemačkih registrarskih oznaka, pretežito iz Stuttgarta ali i okolnih gradova poput Pforzheima ili Sindelfingena.


U za njih pripremljenoj “fun beach zoni”, neposredno uz popularni beach bar “Morski prasac” i uz diskretni nadzor kako djelatnika Protecta, tako i snaga policije, vedri su dan provodili u ležanju na plaži, sunčanju i kupanju u poprilično hladnom moru. Dakako, glavna im je zanimacija bilo ispijanje povećih količina piva, no, kako su primjetili čuvari reda, to su činili u potpunoj disciplini, čak i vraćajući ambalažu s plaže u kafić. Očito, fanove Stuttgarta oduševila je nevjerojatna mogućnost da im se lijepa, šljunčana, tipična jadranska plaža nalazi svega desetak metara od ulaza na njihovu, istočnu tribinu što je uistinu jedinstveni slučaj na svijetu.


Uz povremeno pjevanje, istezanje šalova i bodrenje njima voljenog kluba, većina ističe vjeru u njihovu neupitnu večerašnju pobjedu. Ma koliko im dakako želimo gostoprimstvo i ugodno provedeni dan, iz 20,30 sati će se uvjeriti da kad je HNK “Rijeka” u pitanju, Kantrida i nije tako gostoljubivo mjesto.