Sergej Jakirović

Moramo biti savršeni kako bismo izvukli pozitivan rezultat protiv Rijeke

Ivana Vaupotić

Sergej Jakirović/Foto PIXSELL

Sergej Jakirović/Foto PIXSELL

Očekujem da budemo u pravom izdanju, iako mi je jasno da nas jako teška utakmica. Igor Bišćan radi vrhunski posao, unatoč problemima u kojima se nalazi njegova momčad - kaže trener Gorice



VELIKA GORICA Dani između poraza u srazu s Lokomotivom (0:2) i današnjeg dvoboja s Rijekom donijeli su nove probleme za Sergeja Jakirovića. Trener Gorice morao se suočiti s prodorom viroze u svlačionicu, što mu je dodatno otežalo posao. Naime, kartoni na utakmici s Lokomotivom za danas su eliminirali Musu Muhammeda i Farukua Miyu.


– Sada je stanje u momčadi dobro. Međutim, tek ćemo kasnije vidjeti kojih osamnaest igrača kandidira za utakmicu s Rijekom. Energetski smo prilično potrošeni jer ovo nam je treći nastup u tjedan dana – objašnjava Jakirović.


Poraz od Lokomotive pokazao je dva lica Gorice. Prvi dio ponudio je ispodprosječno izdanje, a nastavak je probudio optimizam.




– U drugom poluvremenu te utakmice bili smo na visokoj razini i to je putokaz za nastavak sezone. Tako bismo trebali igrati i protiv Rijeke. Očekujem da budemo u pravom izdanju, iako mi je jasno da nas jako teška utakmica. Igor Bišćan radi vrhunski posao, unatoč problemima u kojima se nalazi njegova momčad. Rijeka igra na isti način doma i u gostima. Zato moramo biti baš savršeni kako bismo izvukli pozitivan rezultat – kaže Jakirović, dodajući da je Rijeka u velikom naletu.


Ovo kolo označava i početak završne etape prvenstva, u kojoj će Gorica pokušati izboriti vizu za debitantski nastup u Europi.


– Kada rezimiram dosadašnji dio natjecanja, mogu reći da sam izuzetno ponosan na svoju momčad i na sve ljude u klubu. Napravili smo dobar posao i visoko smo podignuli letvicu. Možda su naša očekivanja donijela dodatni psihološki teret igračima. Trudim se opustiti igrače, da uživaju u svemu što radimo. Naš prvi cilj je bio ostanak u ligi, a to smo ostvarili. Još rastemo i skupljamo iskustvo, što se u nekim situacijama dobro vidi. Sigurno je da smo na dobrom putu i jasno je da nam je ovo poticaj da radimo još jače i probijamo naše limite – tumači velikogorički šef struke.


Prema njegovim riječima, niti jedan igrač Gorice neće živjeti od minulih zasluga. Uostalom, Jakirović je to i pokazao u srazu s Lokomotivom, kada je nakon prvog dijela u svlačionici ostavio svoje udarne igle Lukasza Zwolinskog i Kristijana Lovrića.


– Može netko dati i pedeset golova, ali osjetit ću ako igra privatnu utakmicu. Što se tiče Lovrića, on je bio energetski potrošen. Čovjek je, a ne robot. Na meni je da prepoznam takve stvari i reagiram. Stvarno ne gledam tko je što napravio u nekim prijašnjim utakmicama jer mene prošlost ne zanima. U mom fokusu su sadašnjost i budućnost. Čim malo popustimo i pomislimo da smo nešto postali, imat ćemo problema. Zato u iduće dvije utakmice moramo uzeti barem četiri boda – zaključuje Jakirović.