Hrvatski kapetan

Modrić u momčadi Lige prvaka, Mandžukićev gol proglašen najljepšim

Hina

Reuters

Reuters



 Hrvatski kapetan Luka Modrić uvršten je u najboljih 18 igrača ovosezonske Lige prvaka dok je pogodak Juventusovog napadača Marija Mandžukića u finalu protiv Real Madrida proglašen najljepšim golom, objavila je u ponedjeljak UEFA.


Europski nogometni savez UEFA, koji organizira Ligu prvaka, 31-godišnjeg Modrića je uvrstio zbog »njegovih odličnih brzih dodavanja i napadačke igre koji su pomogli Real Madridu«. Real Madrid je u subotu u Cardiffu s 4-1 pobijedio Juventusa u finalu i obranio naslov prvaka Europe.Hrvatski reprezentativni napadač Mario Mandžukić zabio je u 27. minuti gol za 1-1. UEFA je taj pogodak proglasila najljepšim u ovoj sezoni Lige prvaka.

«Nezaboravni akrobatski završetak u najvećoj utakmici sezone«, navedeno je u obrazloženju na internetskoj stranici UEFA-e. Organizacija navodi kako su najbolje birali njeni »tehnički promatrači«: Alex Ferguson, Ryan Giggs, Mircea Lucescu, Fabio Capello, Roy Hodgson, Peter Rudbaek, Mixu Paatelainen, Ginés Meléndez, Thomas Schaaf i Ionan Lupescu.


U momčadi sezone našao se i bosansko-hercegovački vezni igrač Miralem Pjanić. »Bio je ključna figura Juventusovog puta do finala. Puno je trčao i pokazao kvalitetu na sredini terena«.




Među najboljih 18 našla su se osmorica igrača prvaka Real Madrida od kojih četvorica veznih – Modrić, Isco Alarcón, Toni Kroos i Casemiro. Finalist Juventus ima trojicu – vratara Gianluigi Buffona, braniča Leonarda Bonuccija i Pjanića.


Momčad sezone Lige prvaka po izboru UEFA-e:


Vratari:


Gianluigi Buffon (Juventus)


Jan Oblak (Atlético Madrid)


Braniči:


Leonardo Bonucci (Juventus)


Dani Carvajal (Real Madrid)


Marcelo (Real Madrid)


Sergio Ramos (Real Madrid)


Diego Godín (Atlético Madrid)


Vezni:


Casemiro (Real Madrid)


Toni Kroos (Real Madrid)


Luka Modrić (Real Madrid)


Isco (Real Madrid)


Miralem Pjanić (Juventus)


Tiemoué Bakayoko (Monaco)


Napadači:


Cristiano Ronaldo (Real Madrid)


Lionel Messi (Barcelona)


Antoine Griezmann (Atlético Madrid)


Kylian Mbappé (Monaco)


Robert Lewandowski (Bayern)