Predsjednik riječkog prvoligaša

Mišković: Kantrida je ostala prva lokacija za stadion!

Ivan Volarić

Delta je sekundarna lokacija, a Rujevica me ne zanima i sigurno tamo ne mislim graditi stadion. Ta lokacija nema pokrića u financijskom smislu



ZAGREB Damir Mišković uživao je u Kranjčevićevoj u pobjedi i brojnim čestitkama. Lijepo je biti predsjednikom kluba čija prva momčad raste naočigled iz dana u dan do te mjere da si može dozvoliti s »drugom momčadi« istrčati na gostovanju i bez pol muke osvojiti sva tri boda.


– Najsretniji sam što smo napravili pobjednički mentalitet – započeo je Mišković. – I to je ono na čemu moramo nastaviti raditi ove sezone. Igrali smo protiv »Dragovoljca« kao da igramo na Kantridi, mogli smo još uvjerljivije slaviti.


Nakon utakmice sa »Stuttgartom« i sastanka Gabrielea Volpija s gradonačelnikom Obersnelom ponovo se aktualizirala tema izgradnje novoga stadiona?




– Sve je ostalo kao i prije. Čekamo nalaze istraživanja tla za izgradnju novoga stadiona na Kantridi. Kantrida je kao lokacija i dalje naš prioritet. Ako se naš projekt na toj lokaciji ne može ostvariti iz nekoga razloga, iako ja u to ne vjerujem, onda ćemo razmatrati druge varijante. Za sada Kantrida ide dalje onako kako smo planirali. 


Gospodin Volpi je nakon »Stuttgarta« spominjao druge lokacije poput Delte ili neke »izvan grada« što bi se moglo protumačiti jedino kao – Rujevica?


– Sve su to sekundarne lokacije s time da me Rujevica ne zanima i sigurno tamo ne mislim graditi stadion. Ta lokacija nema pokrića u financijskom smislu, barem mi kao privatnici tako razmišljamo. Naš dogovor s Gradom je da se na Rujevici sagradi trening kamp. Već smo napravili određene zahvate uz postojeće igralište »Lučkog radnika«, napravili smo nove svlačionice, radimo na tome da potravnimo drugo igralište iako nisu svi papiri još riješeni. Sve ide onako kako smo se dogovorili. Ja ne mijenjam mišljenje svaki dan, pa ću jedan dan govoriti o jednoj, a drugi dan o drugoj lokaciji. Kantrida je lokacija broj jedan, a u slučaju da se tamo ne može graditi onda će se gledati druga lokacija što može biti Delta – poručio je Mišković.