Nove nevolje u obrani

Matej Mitrović upitan za Dinamo, Samardžić potpisao

Ivan Volarić

Mitrović je osjetio aduktor zbog čega je upitan za ogled s »Dinamom«



 RIJEKA Nove nevolje za trenera »bijelih« Matjaža Keka stigle su nakon treninga u ponedjeljak, prvoga poslije utakmice u »Domžalama«. S momčadi nije trenirao još jedan standardni stoper – Matej Mitrović. Osjetio je aduktor zbog čega je upitan za ogled s »Dinamom«.


  – Nakupilo se malo umora, pregled je pokazao da nije tako strašno. Jedan trening ću odmoriti, raditi odvojeno, a onda vjerujem od srijede početi normalno trenirati pa ćemo vidjeti – govorio je jučer Mitrović čiji izostanak bi bio još jedan težak udarac za »bijele«. Naime, Leškoviću je stradala zadnja loža, propisano mu je desetak dana rada po posebnom programu što znači da će pored »Dinama« sigurno preskočiti i susret s »Ferencvarošom«. Ispadne li iz kombinacija i Mitrović to bi značilo da je Kek nakon stadnardnog lanjskog stoperskog para Marić – Knežević ostao i bez njihovih dostojnih pričuva Leškovića i Mitrovića, te da nekoliko dana prije prve utakmice mora stvoriti novi branički duet. Nema mu tom slučaju druge nego pored iskusnog Budicina u igru poslati jednog od dvojice mladih braniča Rikarda Bagadura ili Jozu Špikića.


  – Nezgodno je što se i Lešković ozljedio, ali tu su drugi dečki koji su dobro radili, Budicin, Špikić i Bagadur. Ja ću sigurno, ako bude do mene, stisnuti zube i napraviti sa svoje strane sve što mogu da istrčim u petak – nastavlja Mitrović, koji je svojim pogotkom glavom u uzvratu finala Kupa Hrvatske odškrinuo vrata pobjede nad »Dinamom«. Sigurno da će ga u slučaju da nastupi »modri« posebno respektirati.


  – Ima i drugih dečki koji mogu biti opasni po njihov gol. Ako ne budemo mogao ja zabit će netko drugi! – rekao je Mitrović.      Miral Samardžić jučer je  formalno postao novim igračem “Rijeke”. Na Kantridi su uspjeli registrirati ga za utakmicu Superkupa protiv “Dinama” i prve europske nastupe nakon što je potpisao trogodišnji ugovor (2+1), a klubovi su sve utanačili kad je u pitanju odšteta (navodno je riječ o 150 tisuća eura). Slovenski reprezentativni branič bi se danas trebao priključiti treninzima momčadi po dolasku iz Tiraspola.